Günün Videosu

​Ankara'da IŞİD alarmı

IŞİD’in Gaziantep’teki polis baskını sırasında kendini patlatarak ölen sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz’ın intikamını almak için harekete geçtiği belirlendi. Örgütün, Ankara’da TBMM ve Çevik Kuvvet’e dönük ‘fedai’ eylemi planladığı tespit edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Suruç, Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve Gaziantep'te intihar saldırıları gerçekleştiren ve bir süredir sessizliğe bürünen IŞİD'in yeni eylem takvimini deşifre etti.

EMİR SURİYE'DEN

Başkent'te Ramazan öncesi kırmızı alarm verdiren bilgi İstihbarat Dairesi'nden geldi. Ankara'daki yılbaşı kutlamaları ile birlikte keşif yaptıkları stratejik hedeflere canlı bomba eylemi hazırlığındayken 30 Aralık 2015'de yakalanan Musa Canöz ile Adnan Yıldırım'a eylem talimatı veren Mustafa Mol'un yine sahneye çıktığı belirlendi.

SÖZDE IŞİD POLİSİ

İstihbarat Dairesi'nin raporunda, Suriye'de IŞİD adına sözde polislik yapan Ebu İbrahim kod adlı Mol'un Ankara'da Meclis ve Çevik Kuvvet'e dönük “misilleme” eylem arayışında olduğu saptandı. Raporda, “Mol'un canlı bomba tarzı eylemler için yeni hücre oluşturmaya çalıştığına dair duyumlar alındı” denildi.

DELİ İBRAHİM KOD ADLI BOMBACI!

İstihbarat birimleri, Gezenler Ankara Grubu içerisinde faaliyet gösterirken illegal yollardan Suriye'ye giden Deli İbrahim kod adlı İbrahim D.'nin akli dengesinin yerinde olmadığı ve intihar saldırısında kullanılacak araçlara bomba düzeneği döşeme işi ile uğraştığı bilgisini aldı. Bu istihbarat, IŞİD'in Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden sonra Ankara'da tasarladığı intihar eyleminde bomba yüklü araç kullanacağı ihtimalini gündeme getirdi.

BOMBALI KAMYON

19 Mayıs 2016'da Gaziantep'de düzenlenen operasyon sırasında kendini patlatan ve sözde IŞİD'in Türkiye emiri olarak bilinen Abdullatif-Efe kod adlı Yunus Durmaz'ın ölümü sonrası örgüt intikam arayışına girdi. Raporda, Durmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından Suriye'de sorumlu düzeyde faaliyet yürüten IŞİD mensuplarınca “misilleme” olarak önümüzdeki süreçte kamyon/kamyonet tarzı bombalı araçlar ile eylem arayışı içerisinde olunduğuna vurgu yapıldı. Örgütün bu amaçla Türkiye'de eleman temin etmeye çalıştığı belirtildi. Alınan istihbarat üzerine Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Meclis ve Çevik Kuvvet başta olmak üzere “kritik” konumdaki tüm kamu binaları çevresindeki güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarttı. IŞİD'in eylem hücrelerine karşı planlı istihbarat operasyonları başlatıldı.

Kaynak: Kamil Elibol / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Ankara'da IŞİD alarmı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete