Günün Videosu

İşte canlı bomba Seher'in iddianamesi

Kızılay'daki saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in suçlamasıyla yargılandığı davanın iddianamesinde Diyarbakır'a gittiği buradan da Suriye'ye geçtiği ileri sürülüyor.
Ankara’da, canlı bomba saldırısını yapan Seher Çağla Demir ’in hakkında “silahlı örgüt üyeliği ve örgüt propagandası” suçundan açılan davanın iddianamesi ortaya çıktı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, iddianamede, Seher Çağla Demir’in 30 Kasım 2013’te BDP’nin Gençlik Şöleni’ne katılmak üzere Diyarbakır’a gittiği ve buradan Suriye’ye geçtiği ileri sürülüyor. Seher Çağla Demir’in 6 Aralık 2013’te babası C. Demir’i arayarak, “Suriye’de olduğunu ve rahat olduğunu söylediği” kaydediliyor. Seher Çağla Demir’in yargılandığı davanın son duruşması, saldırıdan 5 gün önce 8 Mart’ta görüldü. Duruşmada, “Seher Çağla Demir’in açık adresinin tespiti için babasından kızının açık adresinin sorulması için yazı yazılmasına” karar verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlandığı iddianamede, canlı bomba Seher Çağla Demir’in babası C. Demir dosyada “şikayetçi” olarak geçiyor. Beş sanığın yer aldığı soruşturmanın, baba C. Demir’in şikayeti sonrası 20 Aralık 2013’te açıldığı anlaşılıyor.

İddianamede Seher Çağla Demir’in 30 Kasım 2013’te Barış ve Demokrasi Partisi’nin Diyarbakır’da düzenlediği gençlik şölenine katıldığı ve bu şehirden Suriye’ye geçtiği ileri sürülerek, “ PKK /KCK terör örgütüne bağlı olarak çalışan PYD terör örgütüne katıldığı” savunuluyor. Seher Çağla Demir’in 6 Aralık 2013’te babası C. Demir’i telefonla arayarak, “Suriye’de olduğunu ve rahat olduğunu söylediği” kaydediliyor.

İfadesi alınan baba C. Demir ve diğer kızı S. Demir, “Seher Çağla Demir’in Diyarbakır’a giderek burada PKK/KCK terör örgütüne katıldığını söylediği” anlatılıyor. Seher Çağla Demir’in kişisel eşyalarının ise dosyadaki diğer bir şüpheli tarafından Diyarbakır’dan Bursa’ya, ardından bir PTT Şubesi’nden Demir Ailesi’nin yaşadığı Marmara Ereğlisi’ne gönderildiği anlatılıyor. Bu eşyalar içinde Seher Çağla Demir adına yazılmış bir mektubun bulunduğu ancak baba C.’nin “Bu yazı kızıma ait değil” dediği vurgulanıyor.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın üçüncü duruşması, Kızılay’daki saldırıdan beş gün önce, 8 Mart’ta görüldü. Bu duruşmada Seher Çağla Demir’in eşyalarını ailesine gönderdiği iddia edilen sanığın ifadesi alındı. Baba C. Demir’in “şikayet ve delillerinin sorulması için” talimat yazılmasına karar verildi. Ayrıca Seher Çağla Demir’in “açık adresinin tespiti için, babasından, kızının varsa açık adresinin sorulması için yazı yazılmasına” karar verildi.

Duruşma, 5 Nisan’a bırakıldı.

Kaynak: İsmail Saymaz - Radikal

    :

    :

    :

    :

    "İşte canlı bomba Seher'in iddianamesi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete