Numan Kurtulmuş: Suriye tarafında bir devlet kalmadı

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısı düzenledi.
Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

İşte açıklamalardan satır başları:

Kilis halkını yürekten tebrik ediyoruz. Hiçbir şehir kendi nüfusu kadar bir halkı barındıramazdı. 

Suriye tarafında şuan bir devlet kalmadı.

46 roket atışı yapılmış. 17 kişi öldü. 61 kişi ise yaralandı. Yerleşik bir düzende saldırı olmadığı için karşılık vermek zor oluyor.

4 başlıkta konuyu ele aldık. İlave askerle tedbir alınması ve İHA'larla gözetlenmelerin üst seviyeye çıkarılması üzerinde uzun uzun konuşuldu.

Diğer tedbirlerden biri ise ekonomik tedbirler. Dükkanı, evi tahrip edilenlerin sıkıntıların giderilmesi. Birinci etapta 5 milyon ikinci etapta yine 5 milyonluk bir yardım söz konusu olacaktır.

Üçüncü başlık ise sosyal destek başlığı altında. Küçücük bir ile 46 merminin düşmesi, önemli bir travmanın yaşanmasına vesile oldu. Bütün uzman arkadaşlarımız Kilis halkımızın yanında olacak.

Dördüncü başlık ise sağlık alanında ilave tedbirlerin alınması. Zırhlı ambulans gönderilerek orada göreve başlayacak. 250-300 yataklı yeni bir hastanenin yapılması için çalışmalar başladı.

Bakanlar Kurulu'nda ele aldığımız alt işçilerle ilgili çalışma. Bu çalışma Meclis'e gönderilecek hale getirildi. 720 bin çalışanın kamuya geçişi düzenlendi. Bu geçişlerde her kurum kendisine ait sınav yapma hakkına sahip olacak.

Çağla Büyükaçay Türkiye'nin yüzünü güldürmüştür. Kendisini tebrik ediyoruz.

SORU-CEVAP

KİLİS'E ATILAN IŞİD ROKETLERİ


Suriye'deki sorun çok hassas bir sorundur. Çok taraflı hassasiyetlerin göz önünde olması gerekiyor. Türkiye ulusal güvenliğini korumak içinde her türlü tedbiri alabilecek güçtedir. Bir kısmı uluslararası camiayla bir kısmı ise Türkiye'nin kendisinin atacağı adımlardır. 

Suriye'de terör örgütü ayrımı yapmanın doğru olmadığını başından beri söylüyoruz. Keşke güvenli bölge olmuş olsaydı ve böyle bir sonuçlar karşı karşıya kalmamış olsaydık. Türkiye'nin ne kadar haklı bir söyleminin olduğu ortaya çıktı. Ama tabi burada sadece tek taraflı ilerleme olmuyor. Suriye'nin kuzeyinden bir takım güvenli yerler oluşturarak orada Suriye'de yaşamalarını sağlamak gerekir.

TAŞERON İŞÇİLER

720 bin kişi özel sözleşmeli personel statüsü kazanacaklar. Memur olmayacaklar ama kamu güvencesi altında olacaklar.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Türkiye'de Rusya'da iki komşu ülke. Zaman zaman iniş çıkış yaşandı. Türkiye ve Rusya birbirinden vazgeçemez. Zaman zaman sertleşen ilişkiler en kısa zamanda normale döner.

CEMİL BAYIK RÖPORTAJI

Söz konusu röportajı okumadım ve yorum yapacak halde değilim.

FUTBOLDA ŞİDDET

Spor bir keyiftir. Sporun içinde yenmekte var yenilmekte ama sporun içinde şiddet yok. her iki maçta ortaya çıkan tabloyu Türkiye haketmiyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş: Suriye tarafında bir devlet kalmadı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete