Günün Videosu

​İşte Reza'yı yargılayacak yargıç

BBC, Reza Zarrab'ı yargılayacak hakimi "hızlı karar alması ve uzlaşmacı yönüyle bilinen bir hakim” olarak tanıttı.
ABD'de tutuklanan Rıza Zarraf’ın bugün New York, Manhattan'da karşısına çıkacağı yargıç Richard Berman BBC tarafından “ABD'nin önde gelen davalarına bakan ve hızlı karar alması ve uzlaşmacı yönüyle bilinen bir hakim” olarak tanıtıldı.

Richard Berman’ı geniş bir haberde tanıtan BBC, “Baktığı davalar arasında, Amerikan Futbol Ligi'ni karıştıran skandal, Pakistan'da FBI ajanlarıyla, Amerikan askerlerini öldüren Pakistanlı Siddiquie davası, aktör Michael Douglas'ın oğlunun uyuşturucu davası da var” dedi.

İSTANBUL’DAKİ HUKUK SEMPOZYUMUNDA MODERATÖR OLDU

BBC, hukuk dergilerinde aralarında çocuk istismarıyla mücadele dahil bir çok toplumsal sorunla ilgili makaleleri bulunan 73 yaşındaki Breman’ın 2014 yılında da İstanbul'da düzenlenen bir uluslararası hukuk sempozyumunda moderatör olarak görev aldığının altını çizdi.

Haberinde “Breman adını son dönemde Amerikan Futbol Ligi'ni (NFL) karıştıran 'DeflateGate' davasındaki kararı ve bu kararın temyiz mahkemesinde bozulmasıyla duyurdu” diyen ve bu davaya ilişkin geniş bilgi veren BBC, dava süresince Berman'ın kariyeri ve yöntemleri hakkında da birçok yorum yapıldığını anlattı.

BBC, ABD'de mahkeme başkanı Loretta A. Preska’ın geçen yıl Berman'ı "ünlü uzlaşmacı hakim" olarak tanımlarken sarfettiği "Bunda çok iyi. İnsanları ve insanların üzerindeki baskıları anlıyor. Her zaman çok sakin, hiçbir zaman çok öfkelenmiyor" sözlerini de yansıttı.



“BİR HAKİM ADİL OLARAK VE HIZLA ÇÖZÜME ULAŞMALI”

Richard Berman’ın ise 2014 yılında New York Law Journal adlı dergiye açıklamasında da bir hakimin "adil olarak ve hızla çözüme ulaşması gerektiğine inandığını" söylediğini anımsatan BBC, aynı söyleşide Berman’ın "Bu da benim, uzlaşı şartlarınının erkenden ve hızla takibine başlamam anlamına geliyor. Önergelerle ilgili hızla hükme varmaya ve davalarda hiç vakit kaybetmemeye çalışıyorum" dediğine dikkat çekti.
BBC şöyle devam etti:

“Kendisini ‘TV ve haber bağımlısı’ olarak da tanımlayan Berman, 1998 yılında Bill Clinton tarafından hakim tayin edilmeden önce ABD senatör yardımcılığı ve Warner Cable ve MTV Networks adlı medya şirketlerinde de danışman olarak çalışmıştı."

Kaynak: BBC

    :

    :

    :

    :

    "​İşte Reza'yı yargılayacak yargıç" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete