Kilis'te ölü sayısı 18'e yükseldi

Suriye tarafından atılan roket mermileri sonucu Kilis'te ölenlerin sayısı Ocak ayından bu yana 18'e yükseldi.
Suriye sınırında IŞİD kontrolündeki bölgeden yılbaşından bu yana Kilis’e atılan katyuşa roketleri nedeniyle 6’sı sığınmacı 18 kişi öldü, 67 kişi ise yaralandı. Kilis’e 47 katyuşa roket mermisi atan IŞİD’in şehre dönük yeni bir terörist eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Suriye tarafından ateşlenen havan ve roket mermileri yüzünden alarm seviyesi kırmızıya yükseltilen Kilis’e, üç kişilik IŞİD timinin sızma planı yaptığını tespit etti. İstihbarat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan ve devletin kritik kurumları ile paylaşılan raporda, Kilis başta olmak üzere sınır illerinde intihar saldırısı ve bombalı sabotaj gibi sansasyonel eylemler planlayan grubun başında Ebul Basir kod adlı Eyüp Ş.’nin olduğu belirtildi.

ELBEYLİ İLÇESİ

İstihbarat raporunda, Ebul Basir kod adlı IŞİD’li teröristin Kilis/Elbeyli ilçesi mücavir Suriye topraklarında “sınır” geçişleri ile ilgili görev yapan Ebu Ali kodlu Mustafa D. ile irtibata geçtiğine vurgu yapıldı. Eyüp Ş.’nin irtibatı ”Kiroz Hüseyin” kod adlı Hüseyin Ahmet C.A.E. üzerinden sağladığına dikkat çekildi.

3 kişilik IŞİD timinin Suriye’den sızma hazırlıkları yaptığına ilişkin ciddi duyumlar alınması üzerine özellikle Elbeyli ilçesi sınırında güvenlik önlemleri arttırıldı. Sınır birlikleri ile Kilis Jandarma Komutanlığı da yasa dışı sınır ihlallerine karşı teyakkuza geçirildi. MİT ve emniyet istihbaratı illegal yollardan Kilis’e geçip bir dizi eylem planlayan IŞİD hücresine karşı planlı istihbarat operasyonu başlattı. Timin beraberinde planladıkları saldırılarda kullanmak üzere yeterli düzeyde silah ve patlayıcı madde bulunduğuna dair duyumlar da alındı.

Kaynak: Kamil Elibol - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Kilis'te ölü sayısı 18'e yükseldi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete