​Erdoğan’a ‘hakaret’le suçlanan Alman komedyen ekrana geri dönüyor

Türkiye ile Almanya arasında 'şiir krizi'ne neden olan Komedyen Jan Böhmermann yeniden ekranlara dönüyor.
Alman devlet televizyonu ZDF’de yayınlanan ‘Neo Magazin Royal’ adlı programda okuduğu şiir nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaretle suçlanan Jan Böhmermann, Başbakan Angela Merkel’in Türkiye’nin başvurusu üzerine yargılanmasına izin vermesinin ardından programına ara vererek tatile çıkmıştı.

Neo Magazin Royal’in Facebook hesabından yapılan açıklamada, programın yeni bölümünün çekimlerine 11 Mayıs’ta başlanacağı ve 12 Mayıs’ta yayınlanacağı bildirildi. ZDF televizyonu da açıklamayı doğruladı.

Bu tarihten itibaren 4 bölüm daha yayınlanacak programın 2 Haziran’dan itibaren yaz tatiline gireceği belirtildi. 12 Mayıs’taki programın konusu ve konuğunun henüz belli olmadığı öğrenildi.

BASIN VE SNAT ÖZGÜRLÜĞÜ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında okuduğu şiir nedeniyle çıkan tartışmaların ortasında kalan ve suçlamaların hedefi olan Böhmermann, 16 Nisan’da; “Segway’imle kendimi bulmak için Jakobsweg yollarına hac yürüyüşüne çıkmadan önce Kuzey Kore’yi gezerek basın ve sanat özgürlüğü konusunu yeniden değerlendireceğim” açıklamasında bulunmuştu.

Böhmermann hakkında, Mainz Savcılığı tarafından biri Türkiye’nin resmi başvurusu, diğeri  ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel suç duyurusu nedeniyle hakaret iddiasıyla iki ayrı soruşturma yürütülüyor. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan’a ‘hakaret’le suçlanan Alman komedyen ekrana geri dönüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete