Günün Videosu

CHP'de gözler yeni A Takımında...

Gürsel Tekin yerine Hakkı Süha Okay'ın adı Genel Sekreter olarak geçiyor..
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KILIÇDAROĞU YENİ MYK'YA HANGİ İSİMLERİ SEÇECEK?


Yeni Parti Meclisi'ni belirleyen CHP'de, gözler şimdi Kılıçdaroğlu'nun A takımında... Kurultayda yapılan tüzük değişikliği ile önceden  17 olan   MYK ( Merkez Yönetim Kurulu) koltuğunun sayısı genel başkana bırakıldı... Yani sayıyı artık Kılıçdaroğlu kendisi belirleyecek...

Acaba yeni MYK'ya  kimler girecek?

İtiraz süresinin dolmasının ardından yeni A takımını hızla açıklaması beklenen Kılıçdaroğlu, örgüte değişim sözü vermişti...  CHP Liderinin, yeni MYK'da daha dar bir kadro ve ağırlıklı olarak yeni isimlerle çalışması bekleniyor.

DANIŞOĞLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLABİLİR

Kulislerde, PM seçiminde en yüksek oyu olan Selin Sayek Böke'nin koltuğunu koruyacağı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yürüteceği konuşuluyor. Daha önce Sencer Ayata'nın üstlendiği AR-GE, Bilim Yönetim Platformu Genel Başkan Yardımcılığı için ise en şanslı aday, Bilim Yönetim ve Kültür  Platformu'ndan PM'ye giren eski milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu...

DIŞ İLİŞKİLER KOLTUĞUNA ESKİ MUSUL KONSOLOSU YILMAZ...

7 Haziran'dan bu yana Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı konusunda sıkıntı yaşayan, son dönem bu görevi geçici olarak Faik Öztrak'a veren CHP Lideri'nin bu kez bir diplomatı tercih etmesi halinde tek seçeneği kaçırılan Musul Konsolosu ve Ardahan  Milletvekili Öztürk Yılmaz...

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için ise anahtar listede olan ve PM'ye Trakya'yı temsil eden tek isim olarak giren Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in adı geçiyor.

AKSÜNGER DE PM'YE GİREBİLİR...

Bülent Tezcan ve Sezgin Tanrıkulu'nun yerlerini koruması beklenirken; hem Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde hem de Muharrem İnce'nin karşı listesinde yer alan ve PM'ye ikinci sıradan giren eski İzmir   Milletvekili Erdal Aksünger'in MYK'ya girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Anahtar listede yer alan ancak delege tarafından çizilen Enis Berberoğlu'ndan boşalan İletişim ve Medya ile İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı için ise kadın PM üyelerinden biri ya da eski RTÜK üyesi ve gazeteci Ali Öztunç'un ismi  konuşuluyor.

GÜRSEL TEKİN YERİNE HAKKI SÜHA OKAY

Listeye giremeyen Gürsel Tekin'inden boşalan Genel Sekreterlik koltuğu için ise eski milletvekili ve grup başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın adı geçiyor.

KUŞOĞLU DA MYK'YA GİREBİLİR...

Kılıçdaroğlu'nun MYK'da yer vermesi beklenen bir başka isim ise Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu...

Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu halde, örgütten yüksek oranda çizik yiyen Tekin Bingöl'ün ise MYK'da kalması halinde görev alanının değiştirileceği konuşuluyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de gözler yeni A Takımında..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete