Erdoğan: "Korkuyu korkutarak yeneceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da "5 bin köye, 5 bin orman eylem planı" etkinliğine katıldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nevruz kutlamalarına ilişkin olarak, “Nevruz’u bayram değil de, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum” dedi. Erdoğan, son dönemde artan terör olaylarına karşı, “Biz korkuyu korkutarak yeneceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul’da “5 bin köye, 5 bin orman eylem planı” etkinliğinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Nevruz vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın birlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını temenni ettiğimiz günde bayramınızı tebrik ediyorum. Nevruz’u bayram değil de, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum. İşte buyurun, biz bugün burada bir bayram kutluyoruz. Bu programda beş bin köye, beş bin gelir getirici orman kurulmasını ve çınar dikimini de Nevruz Bayramı’nda başlatıyoruz.

Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü’nü, Nevruz’u kutluyor, yeni müjdeler veriyoruz ama bir taraftan da yüreğimiz yanıyor.

Türkiye tarihinin en büyük ve en kanlı terör saldırıları dalgasından biriyle karşı karşıya. Geçen temmuzdan bu yana, bir yandan PKK ve onla hareket etme kararı alan çok sayıda terör örgütü, DAİŞ gibi insani ve ahlaki hiçbir ölçü taşımayan bir örgüt ülkemizi hedef alıyor.

Şehitlerimizin ve canlı bomba saldırısında kaybettiğimiz masumların acısını her zerremizde hissediyoruz. Terör örgütlerinin milletimizi yılgınlığa sürükleme amacıyla eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Acıyı yaşar, terörle mücadeleyi kesintisiz sürdürüyor, hedeflerimizi, projelerimizi gerçekleştirmekten asla geri durmuyoruz.

“KORKUYU KORKUTARAK YENECEĞİZ”

Devlet ve millet olarak bu terör musibetinin üstesinden mutlaka geleceğiz. Bize korkmak yaraşmaz, bize korkmak yakışmaz. Biz korkuyu korkutanlardan olacağız. Milletimiz bin yıldır bu topraklarda bölücü terör örgütü gibi bütün bunlar kendini hedef alan nice tehdidin, saldırının üstesinden geldi. Allah’ın izniyle bu tehdidin de üstesinden geleceğiz. Devletimiz askeriyle, polisiyle, korucularıyla terör örgütleriyle ve arkadaki güçlerle mücadele ediyor. Yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Yeter ki sizler birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun, bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehri işte budur. Dikkat ederseniz bölgede istediğini elde edemeyen terör örgütleri büyük şehirlerimizdeki rastgele eylemleriyle doğrudan sivil halkımızı hedef almaya başladı. Bugüne kadar milletle savaşıp da başarılı olan bir terör örgütü yoktur, olmaz, olamayacaktır.

Buradan tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum; teröre karşı, terör örgütlerine karşı, bu örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı Malazgirt ruhuyla, İznik’te kurulup Konya’da zirveye çıkan Anadolu Selçuklu ruhuyla, Söğüt’te kurulup 24 milyon kilometre kareyi kaplayan ulu Osmanlı çınarının ruhuyla, Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum.

Terör örgütünün elebaşlarının başlarını ezmek Türkiye için kolaydır. Önemli olan bizim tarihimize, değerlerimize güçlü bir şekilde sahip çıkarak teröre karşı dimdik ayakta durmaktır. Bunu başardığımızda ne terör örgütleri, ne arkalarındaki güçler bizi yolumuzdan alıkoyamaz.

Onlar ne kadar çok kan dökerlerse milletimizi bir arada tutan bağları gevşeteceklerini sanıyorlar. Halbuki şehitlerimiz ve gazilerimiz millet olarak varlığımızın ve birliğimizin en büyük teminatıdır.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan: "Korkuyu korkutarak yeneceğiz"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete