Günün Videosu

Belçika hükümeti Türkiye gibi yapmadı!

Belçika'daki saldırının ardından Türkiye'de 'alışık olmadığımız' gelişmeler yaşandı.
Türkiye’yi son bir yıldır kasıp kavuran terör, Fransa’nın ardından bu kez bir başka Avrupa ülkesi Belçika’yı vurdu. Aynı zamanda Avrupa Birliği’nin de diplomatik başkenti olan Belkiça’nın başkenti Brüksel’de ardı ardına meydana gelen patlamalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Ancak Brüksel’deki saldırının ardından Belçika hükümeti ne yayın yasağı getirdi ne de sosyal medyayı engelledi. Peki Türkiye’deki terör saldırılarının ardından neler yaşanıyordu?

TÜRKİYE’DEKİ HER SALDIRININ ARDINDAN YAŞANANLAR

Türkiye’deki hemen her hain saldırının ardından, televizyonların ‘yayınından sorumlu’ en yetkili kurum olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dakikalar sonra yayın yasağı getiriyor.

SOSYAL MEDYADA ENGELLEME YA DA YAVAŞLAMA

Yine hain saldırıların ardından milyonlarca kullanıcısı olan Twitter ve Facebook’a ya mahkeme kararıyla engeleme getiriliyor ya da ‘gayri resmi’ olarak sosyal ağlarda ‘yavaşlamalar’ yaşanıyor.

BELÇİKA HÜKÜMETİ UYUYOR MU?

Brüksel’deki terör saldırılarının ardından ülkede böylesine bir olağanüstü ‘gelişme’ olmaması buna pek de alışkın olmayan Türkler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Türkiye ve Belkiça arasında karşılaştırma yapanlar “Belçika hükümeti uyuyor mu? Neden yayın yasağı koymuyorlar? Neden Belçika’da twitter’da engellemeler olmuyor?” diye ‘göndermelerde’ bulundular.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Belçika hükümeti Türkiye gibi yapmadı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete