ABD'de dünyayı ayağa kaldıran tatbikat

ABD'nin Maryland eyaletindeki Joint Base Andrews askeri üssünde silahlı saldırı alarmı verildi. Yaşanan panik, Ohio ziyareti için üssü kullanması planlanan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a gezisini erteletti.
Ancak verilen alarmın bir süre sonra "hatalı" olduğu ve üste silahlı saldırgan bulunmadığı anlaşıldı. Üsteki tatbikatın, silahlı saldırı zannedildiği tahmin ediliyor.

Reuters'a konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, üste silahlı bir saldırgan olduğunu söylemişti. Saldırgana Malcolm Grow Sağlık Merkezi'nde ilk karşılığın verildiği açıklanmıştı. Askeri üs bu sırada, güvenlik önlemiyle geçici olarak kapatıldı. Olayın yaşandığı Joint Base Andrews üssündeki personele de bulundukları binalardan dışarı çıkmamaları ve sığınaklara inmeleri söylendi.

Üste saldırgan olduğuna dair telefonla alınan bir ihbar üzerine alarm verildiği belirtildi.

Ancak Anadolu Ajansı, verilen alarmın "hatalı" olduğunu, üste silahlı saldırgan bulunmadığını bildirdi. Washington Post'a konuşan bir güvenlik yetkilisi de üste "saldırgan olmadığını" söyledi. 

ALARM KALDIRILDI

Bir süre sonra da üsse giriş ve çıkışlara getirilen yasak da kaldırıldı.

ABD medyası, üste bulunan Malcolm Grow Sağlık Merkezi’ndeki bir kişinin, tatbikat için silahlı şekilde dışarıda bulunan iki kişinin saldırgan olduğunu düşünerek yetkililere haber verdiğini, alarmın da bu nedenle verildiğini bildirdi.

Associated Press'in haberine göre, Rodney Smith isimli sağlık merkezi görevlisi, "Önce 'silahlı saldırgan' tatbikatı yapılıyordu. Sonra durum gerçeğe dönüştü" demişti.

Joint Base Andrews, ABD başkanlarını taşıyan Air Force One uçağının bulunduğu üs. Söz konusu askeri üs, Beyaz Saray'a yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta.

    :

    :

    :

    :

    "ABD'de dünyayı ayağa kaldıran tatbikat" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete