Günün Videosu

Fransa'nın ardından İngiltere de olağanüstü toplanıyor

İngiltere Başbakanı Cameron, AB’den ayrılmaları durumunda, Fransa'nın göçmenlerle ilgili anlaşmayı askıya alabileceğini savunurken, Fransa sınır düzenlemelerinin değişmeyeceğini olacağını açıkladı.
İngiltere Başbakanı David Cameron, dün düzenlediği basın toplantısında, Fransa’nın kuzeyindeki Calais’de yaşanan sığınmacı krizinin, Londra ile Paris ülke arasında oluşturulan güvenlik önemlerini sekteye uğratabileceğini söylemişti. Cameron, Fransa’dan İngiltere’ye geçmek için bekleyen 5 binden fazla sığınmacı için varılan anlaşmayı vurgulayarak, AB'den çıkmaları halinde Paris yönetiminin bu anlaşmayı rafa kaldırabileceğini de öne sürmüştü.

'CAMERON KORKU TELLALLIĞI YAPIYOR'

Fransa ise ‘korku tellallığı’ yapmakla suçladığı Cameron'ın iddialarını kesin şekilde reddetti. İsmi gizli tutulan Fransız yetkililer, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün “Sınır düzenlemelerinden vazgeçmek insani felakete yol açar” sözlerini hatırlattı.

'ANLAŞMAYI REVİZE ETME PLANIMIZ YOK'

Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de Cazeneuve'ün sözlerinin Paris'in resmi pozisyonu olduğunu ve anlaşmayı revize etme planları olmadığını vurguladı.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Fransa'nın ardından İngiltere de olağanüstü toplanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete