Günün Videosu

AKP’ye yakın İbrahim Çeçen de kaçak kat çıktı

17-25 Aralık’ta ismi geçen işadamları İstanbul Boğazı’na göz dikti...
17-25 Aralık operasyonunda adı geçen işadamları yalılarını “tarihi eser” olmasına rağmen yeniliyor. Zarrab ve Cengiz’den sonra, şimdi de AKP’ye yakın İbrahim Çeçen’in Tarabya’daki tarihi eser statüsündeki yalısında, çatıya çelik ekleme yaptığı ortaya çıktı…

Türkiye’yi derinden sarsan 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen işadamları bir bir Boğaz’da yalı aldı. Bunların başında da “Milletin a… koyacağız” diyen Mehmet Cengiz yer alıyordu. ABD’de tutuklanan ve 17 Aralık’ın kilit ismi olduğu iddia edilen Reza Zarrab da aynı kervana katılan isimlerdendi. Bu işadamları arasına 17 Aralık sürecinde Turkuvaz Medya Grubu’nun satışını fonlamakla suçlanan, 3. Boğaz köprüsünün müteahhiti olan IC Holding sahibi İbrahim Çeçen de girdi. İstanbul Tarabya’da, 3. Boğaz köprüsü manzaralı, tarihi eser statüsündeki yalıda aylardır hummalı bir çalışma sürdüğü ortaya çıktı. SÖZCÜ, binanın yeninden elden geçirildiğini ve çatıya çelik ekleme yapıldığını fotoğrafladı. Çelik yapının altına fazladan kat yapılacağı öğrenildi.





HAREKETE GEÇİLMEDİ

Reza Zarrab’ın, Kanlıca’da bulunan ve ikinci derece tarihi eser olarak tescilli olan ikiz yalılardan birine kaçak kat çıktığını ve iki yalı arasına asansör yaptırdığını SÖZCÜ muhabiri İsmail Şahin ortaya çıkarmıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Zarrab ve eşi Ebru Gündeş’in yalısına kaçak kat çıkıp, tarihi katletmesine 4 yıl boyunca göz yuman ve yıkım kararını da yerine getirmeyen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma izni vermemişti. Resmi makamların, İbrahim Çeçen’in yalısıyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği de şimdiden merak konusu oldu!

YANANIN YERİNE YENİSİNİ YAPIYOR

Yine AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in Üsküdar Fethipaşa Korusu içindeki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde de 2014 yılında yangın çıkmıştı. Cengiz, 2 Mart 2016’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) izin alarak iş makinelerini kül olan köşkün arazisine soktu. Köşkü 2009 yılında TMSF’den alan işadamı Mehmet Cengiz’in ismi de 25 Aralık operasyonunda geçiyordu.

Boğaziçi’nde yandaş işadamlarının yaptığı hiçbir usulsüzlüğe ses çıkarılmıyor. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne bağlı olan bölgede binanın yapısına uygun tadilat yapma zorunluluğu var. Vatandaşın çivi dahi çakamadığı bölgede, binaların tek tuğlasının bile değişmemesi gerekiyor. Binaların aslına uygun düzenlemesi şartı bulunuyor.

Kaynak: sozcu.com.tr / Bora Erdin

    :

    :

    :

    :

    "AKP’ye yakın İbrahim Çeçen de kaçak kat çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete