Başbakan, 506 dedi ama 458 fezleke var!

Dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda 113 milletvekili toplam 458 dosyadan yargılanacak.
Başbakan Davutoğlu dünkü açıklamasına 506 dokunulmazlık dosyası olduğunu bildirdi. TBMM’deki resmi kayıtlarda ise 458 dosya olduğu belirlendi. Davutoğlu’nun açıkladığı 506 sayısı ile komisyonun açıkladığı 458 sayısının arasındaki farklılığın nedeninin ise dosyaların TBMM’ye gönderilme sürecinden kaynaklandığı belirtildi. Savcılık hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na gönderiyor. Bakanlık dosyayı Başbakanlık’a oradan da TBMM Başkanlığı’na ve son olarak da Karma Komisyon’a gönderiliyor.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri hakkındaki dosyaların içeriğini açıklamıyor.. CHP’li komisyon üyeleri ancak kendi partilerinin milletvekilleri hakkındaki dosyaların içeriğini öğrenebilirken diğer partilerdeki milletvekillerinin neyle suçlandığını Şentop’tan talep etmelerine karşın alamadılar. CHP’nin Komisyon üyesi Uğur Bayraktutan hakkında da işadamı Mehmet Cengiz’e hakaretten dosya bulunuyor. Bayraktutan bugün komisyona başvurarak tüm partilerin milletvekillerinin neyle suçlandıklarına ilişkin bilgi almayı talep edecek

KILIÇDAROĞLU’NUN 38 DOSYASI VAR

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 38 dosya var. CHP lideri, yayın yoluyla hakaret, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal, cumhurbaşkanına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kişisel arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilen hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi ile suçlanıyor.

Kaynak: sozcu.com.tr / Başak Kaya
 

    :

    :

    :

    :

    "Başbakan, 506 dedi ama 458 fezleke var!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete