CHP PM'den sert bildiri!

Bugün gerçekleştirilen CHP Parti Meclisi toplantısının ardından bir bildiri yayımlandı.
CHP Parti Meclisi Sonuç Bildirgesi’nde, “Üç akademisyenin tutuklanmasıyla, Türkiye’de özgürlükler üzerindeki baskılar yeni bir aşamaya girmiştir. Bundan böyle, siyasal iktidarın istemediği düşünceleri ifade eden herkes, hukuka değil iktidara hizmet eden sulh ceza hâkimlikleri tarafından tutuklanarak susturulma tehlikesi ile karşı karşıyadır” ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık 9 saat süren toplantının ardından, CHP Parti Meclisi Sonuç Bildirgesi yayımlandı. 

Bildirgede, bugün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında, Güvenpark’taki bombalı saldırı ile diğer tüm terör saldırılarının ve diğer gündem başlıklarının ele alındığı belirtildi.

“TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU İSTİKRARSIZLIK PEKİŞMEKTEDİR”

Güvenpark saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileklerinin bulunduğu bildirgede şu ifadeler kullanıldı:

“CHP Parti Meclisi olarak, terörü en şiddetli şekilde kınıyor ve hiçbir gerekçenin terörü meşrulaştıramayacağını savunuyoruz. Ankara’daki alçak terör saldırısını ve diğer tüm terör eylemlerini gerçekleştirenleri lanetliyor, saldırıların arkasındaki güçleri, bir insanlık suçunun ortakları olarak tanımlıyoruz. Teröre karşı mücadelede, özgürlükler ve güvenliğin evrensel demokratik ilkeler çerçevesinde, her ikisinden vazgeçmeden sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Siyasal iktidar, terörü bahane ederek hukuksuz ve anti demokratik uygulamalarıyla Türkiye’nin içinde bulunduğu istikrarsızlığı pekiştirmektedir. 14 yıllık iktidarı döneminde ülkemizi ekonomik ve sosyal çöküntüye sürükleyen AKP devletinin, bizzat kendi yönetim zafiyetinden güç alan terörün yarattığı korku, acı ve gözyaşının sorumluluğundan kaçamayacağını da vurguluyoruz.”

“AKADEMİSYENLERİN TUTUKLANMALARINI CHP PARTİ MECLİSİ OLARAK ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Akademisyen de terörist olabilir” sözünün ardından üç akademisyenin tutuklanmasının, yaşanan anti demokratik sürecin bir örneği olarak değerlendirildiği ifade edilen bildirgede, “Bu tutuklama, bir bildiriye imza atmak yoluyla ifade özgürlüklerini kullandıkları için hukuku tamamen hiçe sayan bir mahkeme kararıyla gerçekleşti. Fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında görüşlerini açıklayan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’un tutuklanmalarını CHP Parti Meclisi olarak şiddetle kınıyoruz” denildi.

“TÜRKİYE’DE ÖZGÜRLÜKLER ÜZERİNDEKİ BASKILAR YENİ BİR AŞAMAYA GİRMİŞTİR”

CHP Parti Meclisi Bildirgesi’nde şu ifadeler yer aldı:

“Söz konusu soruşturma ve tutuklamalar yalnızca bir bildiriyi ve o bildiriyi destekleyen akademisyenleri hedef almanın ötesinde, mevcut tek adam rejiminin her türlü demokratik eleştiriye ve toplumsal muhalefete gözdağı verme arayışının bir tezahürüdür. Üç akademisyenin tutuklanmasıyla, Türkiye’de özgürlükler üzerindeki baskılar yeni bir aşamaya girmiştir. Bundan böyle, siyasal iktidarın istemediği düşünceleri ifade eden herkes, hukuka değil iktidara hizmet eden sulh ceza hâkimlikleri tarafından tutuklanarak susturulma tehlikesi ile karşı karşıyadır.”-

“ÜÇ BİLİM İNSANI, DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR”

Siyasal iktidarın hoşuna gitmeyen düşüncelerin serbestçe ifade edilmesinin demokratik rejimleri otoriter rejimlerden ayıran temel özelliklerden biri olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Uluslararası hukuka göre düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırı açıkça şiddete teşvik, ırkçılık, ayrımcılık ve nefret söylemidir. Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, demokratik değerlere olan bağlılığının gereği olarak, her vatandaşımızın ifade özgürlüğünü, her türlü anti demokratik baskıya karşı sonuna kadar savunmaya devam edecektir. Hukukun temel prensiplerini tamamen hiçe sayan siyasi bir karar sonucu tutuklanan üç bilim insanı, derhal serbest bırakılmalıdır.”

“AKP’NİN KORKUTMA POLİTİKALARINA BOYUN EĞMEYECEĞİMİZİ KAMUOYUNA DUYURURUZ”

Bildirge şu ifadelerle son buldu:


“AKP’nin baskı yoluyla sindirme, korkutma politikalarına boyun eğmeyeceğimizi, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde demokrasinin meşru gördüğü her yola başvuracağımızı; Kürt Sorununu, toplumsal barış ve kardeşlik hukuku çerçevesinde ve parlamento zemininde çözme mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

    :

    :

    :

    :

    "CHP PM'den sert bildiri!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete