Binali Yıldırım'dan geri vites

Binali Yıldırım Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım , dün Almanya Parlamentosu'nda oylanan 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının oy çokluğuyla kabul edilmesine tepkisini bugükü konuşmasıyla da sürdürdü. 

Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

"1915 KARARI ALMANYA'NIN PARLAMENTOSU'NUN TARİHİ BİR HATASIDIR"

"Dün Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen bir avuç Ermeni lobisinin etkisiyle kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin karar dost ve müttefik ülkemiz Almanya'nın Parlamentosu'nun tarihi bir hatasıdır. Üzerinde hukukçuların bile anlaşamadığı bu karar Türk milleti tarafından asla ve asla kabul edilemez ve yok hükümünde bir karardır. Bu yüzde büyükelçimizi geri çağırdık. Önümüzdeki günlerde Türkiye olarak gereken tavır ve davranışı tereddütsüz yerine getireceğiz. Bu kararla Almanya ile Türkiye ilişkileri gerçek anlamda zedelenmiştir. 650 kişillik Alman Parlamentosu'nda sadece 250 kişinin katılması aslında bu kararın parlamento çoğunluğu ile kabul edilmediğini gösteriyor. Biz yine de ilişkilerimizi sürdüreceğiz.

"ERMENİSTAN BU İŞGALCİ TUTUMUNU TEKRARLIYOR"

"Ermeniler bu yanlıştan maalesef bir türlü dönmüyorlar. Azerbaycan'ın topraklarını işgal ettiler. Ama ne yazık ki bu konuda bir mesafe katledilemedi. Zaman zaman Ermenistan bu işgalci tutumunu tekrarlıyor. Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz saldırılar oldu. Bir şeye şahit olduk ki Azerbaycan güvenliğini sağlama konusunda 25 yılda önemli bir mesafe katetmiş. Ermenistan'ın tarih boyunca kışkırtmalarla neler yaptığını dünya alem biliyor.

"Bugün örtülü olarak başka yönlerden de terör örgütlerine kucak açtığı bilinen bir gerçektir. Artık bu tutumdan ve boş hayalden vazgeçmeli. Bölgede komşuluk ilişkileri içinde daha iyi şeyler yapmalı. Biz bölgenin birlikte kalkınması için çabalıyoruz."

YENİ ANATASA ÇALIŞMALARI TAKVİMİ BE DURUMDA?

Başbakan Binali Yıldırım, partili cumhurbaşkanlığı ve başkanlık sistemine dair sunulması beklenen yeni anayasaya ilişkin olarak, "Türkiye'nin ihtiyacıdır. Artık bu işi fazla geciktirmenin bir anlamı yok. Son kez buyurun gelin, bu anayasayı birlikte yapalım. Tabii diğer partiler bu konudaki tutumlarını sürdürmeye devam ederse partimiz daha fazla duyarsız kalamaz. Çalışmalarımız tamamlanınca bunu kamuoyu ile paylaşıp gerekli adımları atacağız" dedi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "'Anayasa ne derse desin...' derken sözlerim çarpıtıldı. Her ne kadar Cumhurbaşkanı sorumsuzdur dese de Cumhurbaşkanı'nın doğrudan halk tarafından seçilmesiyle doğal olarak siyasi sorumluluğu da olmuştur. Bu durumun anayasa ile düzenlenmesi gerekiyor."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Binali Yıldırım'dan geri vites" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete