​CHP'den AKP'ye 'Soykırım' tepkisi

CHP'li Bülent Tezcan, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının kabul etmesinden AKP'yi sorumlu tuttu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının kabul etmesinden AKP'yi sorumlu tuttu. Ak Parti'nin Sevr lobisinin müttefiki olduğunu ileri süren Tezcan, "AKP 14 yıllık iktidar sürecinde bu lobiye karşı direnmek yerine, buna karşı direnenleri yok eden planın parçası oldu" dedi.

CHP Manisa İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı, Kültür Merkezi Lale Salonu'nda yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de toplantıya katıldı. Toplantının başında İl Danışma Kurulu toplantısına gelen mesajlardan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'nun eleştirileri dikkati çekti. İl Danışma Kurulu toplantısı için milletvekillerinden görüş alınmadığı ve zamanında davet edilmediğini dile getiren Nurlu, yaşadığı rahatsızlığı aktardı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, gelecek ilk seçimlerde kentte en az 10 ilçeyi almayı hedeflediklerini söyledi. Ardından konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise partisinin dokunulmazlıklar konusundaki tutumunu eleştirdi. Biçer, "Partimizin sağa kayarak, sağ siyaset yaparak bir noktaya gelmesinden çok sol siyasete ağırlık vermesini isterim. Biz ne yazık ki dokunulmazlıkla ilgili yürüttüğümüz politikalar yüzünden bir kenara sıkıştık. Türkiye'de oynanan kumpasın bir oyunu olduk ve siyaset üretemez hale geldik" dedi.

ÖZEL'DEN PARTİ İÇİ SERT ELEŞTİRİ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise Biçer'in eleştirilerine göndermek yaparak, parti içindeki iç karışıkları eleştirdi. CHP'lilerin önce partisine güvenmesi gerektiğini söyleyen Özel, partisinin dokunulmazlıklar konusundaki tutumunu eleştirenlere sert çıktı. Özel, "Partiyi basın önünde eleştirmek doğru değildir.

Kendine güveneceksin, partine güveneceksin, üyene güveneceksin, yataktan kalkarken başarabilirim diyerek kalkacaksın. Kırık dökük bir gemiyle Samsun'a çıkan Mustafa Kemal nasıl bir başaramama hissine kapılmadıysa, biz de yapmamalıyız. Kendi gemimize umutsuzluk aşılamak bizim işimiz değil. Kızım için bir gün telefon gelir ve 'Kızın okulda hırsızlık yapmış? derlerse tek bir cevabım olur 'yapmaz benim kızım? Bu bir özgüvendir. Çocuk okuldan geldiğinde vay ben seni hırsız olarak mı yetiştirdim? diye bağırırsan ele güne rezil olursun, hiçbir yerde itibarın kalmaz" dedi.

AK Parti'ye de yüklenen Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50'yle seçilen bir Başbakan'ı tutup pencereden dışarı attı. AKP ve sarayın Türkiye için hazırladığı faşizm, kendi siyasetçilerini yemeye başladı. Bu karanlıktan çıkacağız. Türkiye'yi bu hale getiren iktidara karşı bir şey yapmak zorundayız" dedi.

MHP'nin kaos içinde olduğunu, AK Parti'ye karşı CHP'nin mücadele ettiğini söyleyen Özel, "Birileri mecliste sabaha kadar AKP'yle mücadele ederken, bir başkaları kameralar önünde partisini eleştirmek için koşmaz. Burası CHP. MHP aç, MHP perişan. Ne olduğunu göreceğiz. HDP ve AK Parti'nin elinde bir çok gencimizin kanı vardır. Bu saatten sonra ne HDP'ye, ne AK Parti'ye ne de MHP'ye özenmek diye bir şey olamaz. Biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

TEZCAN'DAN SERV LOBİSİ YORUMU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan de parti içi muhalefete ve AK Parti'yi hedef aldı. Almanya Federal Meclisi'nde Ermeni iddialarını destekleyen kararın onaylanmasını eleştiren Tezcan, AK Parti'yi sorumlu tuttu. Sevr lobisinin sürdüğünü, AK Parti'nin buna karşı direnmediğini öne süren Tezcan, "Yahudi soykırımını yapan Almanya, parlamentosunda Sevr canlanmaya kalktı. Bizi asıl üzen ve düşündüren şey, Sevr lobisi hortlarken, AKP 14 yıllık iktidar sürecinde buna karşı direnmek yerine, buna karşı direnenleri yok eden planın parçası olmasıydı. Bu lobi Türkiye'de çok güçlü bir müttefik buldu. Bazı açılım modalarıyla Türkiye'de ulus devletiyle üniter yapıyı parçalama adına kimlik siyasetiyle küresel emperyalizmin yeni taşeronları türedi. AKP iktidarı bunun en büyük temsilcisiydi. Bu kimlik siyasetini tahrip eden, bu çapsız hükümet alman parlamentosundaki tuzağın ve oyunun en büyük sorumlularından birisidir" diye konuştu.

HDP'YE ELEŞTİRİ

HDP'lilerin CHP'ye yönelik eleştirilerine de cevap veren Tezcan, HDP ile aynı pusulada olamayacaklarını söyledi. Tezcan, "CHP'ye birilerinin rota vermesine gerek yok. Dokunulmazlıklar konusunda bizim başımızı önümüze eğecek hiçbir politikamız yoktur. Eğer birileri yürüyecekse o yolu biz açarız. Biz demokrasi mücadelesinde kendimizi hiç kimseye teslim etmedik. Bunun eleştirilecek hiçbir yanı yok" dedi.

PARTİLİLERE SOSYAL MEDYA MESAJI

Partililerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlara değinen Tezcan, "AKP'ye ve onun tek parti düzenine karşı mücadele etmek yerine kısır iktidar çatışmasını sosyal medya üzerinden taşıma hastalığı var. Bundan bir an önce vazgeçmek zorundayız" diye konuştu.

CHP'li Tezcan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'den AKP'ye 'Soykırım' tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete