Doğu Perinçek: Asıl mücadele şimdi başlıyor

Doğu Perinçek, Alman Meclisi'nin 1915 kararını değerlendirdi.
Vaan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kadıköy Kitap Günleri kapsamında kitaplarını imzaladığı Haydarpaşa Garı'nda Alman Meclisinde kabul edilen soykırım tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alınan kararın geçersiz olduğunu ifade eden Perinçek, asıl mücadelenin şimdi başladığını belirtti.

Perinçek'in açıklamaları şu şekilde:

"Alman Meclisi bugün hem Alman hukukunu hem de Uluslararası hukuku çiğneyen bir karar almıştır. Bu karar geçersizdir. Bu karar şu anda çöp tenekesinin içine düşmüştür. Vatan Partisi Avrupa temsilcilerimiz şu anda hukuki yolları denemek için Alman meclisine bu kararın geri alınması ile ilgili dilekçesini vermiş bulunmaktadır.

KARAR HUKUKA AYKIRIDIR

Bu karar hem Alman Hukukuna, hem de Alman anayasasına aykırıdır. Çünkü Alman Anayasası, Alman Meclisinin Uluslararası hukuka aykırı karar alamayacağını öngörüyor. Neden bu karar hukuka aykırıdır? Çünkü Birleşmiş Milletler, 1948 Soykırım sözleşmesine göre soykırım konusunda karar vermeye yetkili olan yalnızca suçun işlendiği ülkenin yerel mahkemesidir, ceza mahkemesidir ve aynı zamanda uluslar arası ceza mahkemesidir diyor. Alman Meclisi mahkeme değildir, Alman Meclisi böyle bir karar almaya yetkili değildir. Almanya 1915'te Türkiye'de yaşanmış olaylar hakkında da soykırım suçu işlenip işlenmediğine karar veremez. Alman Meclisi burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur. Sebebi tamamen emperyalist siyasi amaçlardır.

ALMAN MECLİSİ TÜRK DOSTLUĞUNU ÇİĞNEDİ

Alman Meclisi yalnız hukuku çiğnemedi, Türk dostluğunu da çiğnedi. Ve Alman Meclisi, Almanya'da iç barışı tehlikeye sokan bir karar aldı. Almanya'da da birçok siyasetçi şu uyarıda bulundu: Böyle bir karar Almanya'da iç barışa zarar verir, Almanya'da huzuru bozar. Solingenleri unutmadık, Berlin'de bebeklerin pencerelerden atıldığını unutmadık. Bu kararla Alman Meclisi Almanya'da Türklere karşı suçları, Türklerin onurunun çiğnenmesini, Türklere karşı faşistlerin yapacağı çeşitli suçları tahrik etmiştir. Türk düşmanlığını, Türklere kini tahrik etmiştir. Bu, Almanya'da iç barışa hizmet eden bir karar değildir.

MECLİS MAHKEME KARARINA MÜDAHALE EDEMEZ

Alman Meclisi, AİHM'nin hem İkinci Dairesinin 17 Aralık 2013'te aldığı kararı, hem de Büyük Daire'nin 15 Ekim 2015'te aldığı kararı çiğnemiştir. AİHM kararları Perinçek-İsviçre Davasında meclislerin, hükümetlerin, üniversitelerin, belediyelerin ve bu tür kurumların "soykırım" konusunda hüküm kesmeye haklarının ve yetkilerinin olmadığını vurgulamıştır. Meclisler mahkeme kararlarına müdahale edemezler. Mahkemelerin yetkisinde olan kararları alamazlar.

ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLAMIŞTIR

Bugün Avrupa temsilciliğimiz Alman Meclisine dilekçesini vermiş bulunuyor. Hukukçularımız şu anda Almanya Anayasa Mahkemesine bu kararın Anayasaya aykırılığı konusunda bireysel başvuru için hazırlıklara başlamışlardır. Almanya Anayasa Mahkemesine de Anayasaya aykırılık açısından başvurumuzu yapacağız. Şimdi Almanya'da barış isteyen insanları, Almanya'daki Türklerimizi, Almanlarımızı hepsini harekete geçireceğiz, ayağa kaldıracağız. Buradan Milletimize ve bütün insanlığa söz veriyoruz. AİHM kararını Almanya'ya uygulatacağız. Almanya'nın bu hukuk dışı kararının geri alınmasını sağlayacağız. Nasıl İsviçre sürecinde en sonunda hakikati hem Uluslararası mahkemeye hem de İsviçre'ye kabul ettirdik, Almanya'da dersini alacaktır. Milletimize söz veriyoruz. Asıl mücadele şimdi başlamıştır.

UYARIYORUZ!

Almanya kararı geçersizdir ve Almanya'ya yeniden ikazda bulunuyoruz. Almanya'da kini kışkırttınız, Türk düşmanlığını kışkırttınız, bunun sonuçlarına katlanacaksınız. Biz kendimize güveniyoruz. 1915 olaylarının bir soykırım olmadığını AİHM hem İkinci Dairesi hem de Büyük Daire karara bağlamıştır. Karar yalnızca özgürlük konusunda değildir. Aynı zamanda Yahudi soykırımı ile aynı sınıflamaya girmemektedir. Yahudi Soykırımı kanıtlanmış bir soykırımdır, 1915 olaylarının soykırım olduğu kanıtlanmamıştır diye karar alan AİHM kararını da, Almanya'ya kabul ettireceğimizi çok iyi biliyoruz. Hukuk bizden yana, Almanya-Türkiye dostluğu bizden yana, hakikat bizden yana. Almanya kesinlikle pişman olacaktır ve bu kararı geri alacaktır."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Doğu Perinçek: Asıl mücadele şimdi başlıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete