Binali Yıldırım: Anayasa ne söylerse söylesin...

Başbakan Binali Yıldırım: Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak sorumluluğu doğmuştur.
Başabakan Binali Yıldırım, anayasaya rest çekti. Yıldırım, "Anayasa ne derse desin Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur" dedi. Başkanlık sisitemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Demokrasi milleti kendisine benzetmek değil, millet neyse sen de o olacaksın. Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz" ifadesini kullandı. 

Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

Vatandaşa hizmet yapmazsan vatandaş dersini verir. AK Parti'nin bugünlere gelmesinin arkasındaki en önemli şey 'Millet ne derse onu yaparım' demesidir. Milletin derdini sormayanın artık bu ülkenin idaresinde yeri yok. Demokrasi milleti kendisine benzetmek değil, millet neyse sen de o olacaksın. 

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi demokrasi tarihimizde bir dönüm noktasıdır. 21-22 milyon oy alan bir cumhurbaşkanı 'Ben işe karışmam' diyebilir mi? Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak  siyasi sorumluluğu doğmuştur. Yeni anayasa ile sistemin yolunu açma zamanıdır. 

İstiyoruz ki yeni anayasa rakiplerimizin de bir katkısı olsun. Biz bunu istiyoruz. Onun için defalarca çağrı yaptık. Hatta vekil hesabını da bıraktık, herkes söyleyeceğini söylesin... Ama günün sonunda baktık ki bunların niyeti başka. Daha fazla beklemek bu millete haksızlık olur. AK Parti olarak 78 milyonun bir ferdini bile dışarıoda bırakmayacak bir anayasa teklifini getireceğiz. Ondan sonra karar Meclis'indir. İnanıyorum ki bu Meclis savaş şartlarında bile bugünkünden daha güzel anayasasını yapan bu Meclis tarihi sorumluluğu en iyi şekilde yapacaktır. Diyelim ki olmadı, adres yine millettir. Her zaman siyasetin çözüm üretemediği yerde çare millettir, sandıktır. Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz.  

SİYASETİN TIKANDIĞI YERDE ÇARE MİLLET

Siyasetin tıkandığı her yerde çare millettir sandıktır, millettir. Ama milletin de işi gücü var sürekli bize destek atacak değil. Kendimize şunu dedirtmemeliyiz. 'Kardeşim biz sizi seçtin neden sürekli gelip duruyorsunuz.' Mecbur olduğumuz sürece milletin önüne sorun götürmemeliyiz. Bürokrat yönetmez, Bürokrat sadece yönetene destek olur. Türkiye'nin bir bürokrasi geleneği var.  Yeni dönemde inşallah bürokrasi ve siyasetin enerjilerini birleştiren bir anlayışta buluşturacağımız. Bizim en önemli değerimiz vakittir. Vakit nakittir. Artık toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız. Bu seferlik neyse ama bundan sonra vaktimizi daha iyi değerlendireceğiz.

İZMİR BENİ NEDEN BAŞKAN SEÇMEDİ...

Anamuhalefet lideri  İzmir Başbakan çıkaracak diye geziyordu. Evet İzmir başbakan çıkardı. Ben İzmirlilere teşekkür ediyorum, onu haksız çıkarmadılar. İzmirli beni neden başkan seçmedi, çünkü kendileri ileri görüşlü. Tekrardan hepsine çok teşekkür ediyorum.

 

    :

    :

    :

    :

    "Binali Yıldırım: Anayasa ne söylerse söylesin..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete