Gürsel Tekin'den Sabiha Gökçen ihalesi çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sabiha Gökçen Havaalanı'yla ilgili o iddiaya tepki gösterdi.
Sabiha Gökçen Havaalanı’nın geliştirme projesinin, sadece savaş, doğal afet, salgın hastalık gibi durumlarda kullanılan maddeyle, "ihalesiz" verilmeye hazırlandığı iddia edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, duruma tepki göstererek, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın iki etaba ayrılan gelişim projesinin ilk kısmı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre yapıldığına, ancak projenin ikinci kısmında ihalenin aynı kanunun 21-b maddesine göre verileceğine dair bilgi aldığını söyledi.

Tekin, Kamu İhale Kanunu’nun 21-b mamdesinin sadece “doğal afet, salgın hastalık, can veya mal kaybı tehlikesi” durumlarında geçerli olduğunu vurgulayarak “Ortada savaş mı var? Salgın hastalık mı baş gösterdi? Doğal afet mi var? Tamam AKP kendisini Türkiye için afet olarak görüyor olabilir; ama bu acilen işlem tesis etmesini ve ihaleyi pazarlıkla yapmasını gerektirmiyor. Burnuma pis kokular geliyor” ifadesini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın iyileştirme projesinin ikinci kısmının da tıpkı ilk kısmın yapıldığı gibi, Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre “açık ihale ile yapılması” çağrısında bulunan Tekin, “Neden açık ihale yapmıyorsunuz?! Bu ihalede Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın görüşünü neden almıyorsunuz? Nedir bu aceleniz? Halktan ve devletin diğer kurumlarından ne kaçırılıyor? Neyin bilinmesi istenmiyor?! Böyle bir durum söz konusu olunca “pis koku” geldiğini tahmin etmek güç olmasa gerek. 21/b öngörülemezlik mantığında hazırlanmış bir hükümdür. Şu an Türkiye’de AKP’nin iktidarda durduğu her bir gün öngörülemezlik devam edecektir. 21/b maddesi Türkiye için geçerli bir hal almıştır.” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Gürsel Tekin'den Sabiha Gökçen ihalesi çıkışı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete