​Kurtulmuş: 'İstihbarat birimleri son derece uyanık'

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Toplantısı ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

(Taksim’deki terör saldırısı) Hayatını kaybedenler bizim misafirlerimizdi. Türkiye’deki içine kapatmak istiyorlar. Her zaman tek vücut olacağız. İnsanlık dışı yöntemlerle halkımızı terörize etmeye çalışıyorlar. Her gün birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların bir kısmı önleniyor, bazıları ise maalesef önlenemiyor.

Galatasaray- Fenerbahçe derbisinin iptali sonrası bazı spekülasyonlar yapıldı. Bazı istihbarat bilgileri alındı. İstihbarat üzerine bu zor karar alındı. Biliyorsunuz Fenerbahçe-Galatasaray derbisi dünyanın en büyük 5. derbisi, burada yaşanacak bir olay çok büyük facialara neden olabilirdi.

AB ile yapılan sığınmacı anlaşması gereği, 4 Nisan’dan itibaren geri alımlar başlayacak. Ne kadar göçmen alacaksak o kadarı da Avrupa’ya gidecek. Haziran ayında vize serbestesi meselesini halledeceğiz. Atılması gereken 35 hukuki adımın atılmasını sağlayacağız.

52 maddelik reform paketi Meclis’e sevk edildi.

Terörün ortak hedefi Türkiye’nin önünü kesmek. Siyasiler de terör örgütlerinin hepsine karşı durmalı. Korkmayacağız, yılmayacağız ve teröre alışmayacağız. Hayatımıza devam edeceğiz.

SORU-CEVAP

(GS-FB derbi karşılaşması) Farklı kanallardan spesifik olarak, bu tehdidin gelmesi bu maça yönelik tehditti. Bütün tedbirler alınıyor. Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef Taksim’deki saldırı meydana geldi. Tüm istihbarat birimleri son derece uyanık şekilde üstüne düşeni yerine getiriyor.

(Suriyeli mülteciler Türkiye vatandaşı olacak mı?) Böyle bir çalışma yok ancak nitelikli ve çalışma imkanına sahip olanlar için bazı çalışmalar yaptık.

    :

    :

    :

    :

    "​Kurtulmuş: 'İstihbarat birimleri son derece uyanık'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete