'Gökçek'in afişlerine AKP'den de tepki geldi

Melih Gökçek'in Kılıçdaroğlu'nu hedef alan o afişlerine AKP'li Metiner'de tepki gösterdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in astırdığı iddia edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan afişlere AKP cephesinden de tepki geldi.

Kılıçdaroğlu’nun CNNTürk’te söylediği, “CHP olarak herkesin sorunlarını görüyor ve ilgileniyoruz ama medyada yer almıyor. Biz bir olayı istismar ederek medyanın gündemine gelmeyiz. Bizim bir tavrımız var; ahlakı, erdemi bilen insanlarız; onlar gibi olamayız, kimin sorunu varsa onunla ilgileniyoruz. Bir kadına da saygı duyarız, çöpten kâğıt toplayan kadına da saygı duyarız. Kimin sorunu varsa ilgileniriz, ayrım yapmayız. Biz hapiste yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik, kendini İslami kesimden tanımlayanlara da gittik, kader mahkûmlarına da gittik, hiçbir ayrım yapmadık” şeklindeki sözlerinin çarpıtılması TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geldi. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, “Bazı ahlak yoksunları, bazı şeref yoksunları belediyenin parasıyla billboardlara Genel Başkanımızı suçlayan afişler asıyorlar”  diye tepki gösterdi.

AKP'Lİ METİNER: HANGİ ÖRGÜTE MENSUP OLURSA OLSUN GÖRÜŞTÜK

Bunun üzerine söz alan  AKP İstanbul Milletvekili  Mehmet Metiner,  cezaevlerini dolaşırken pek çok insanla, örgütüne bakmaksızın, görüşmeler yaptıklarını, özellikle de hasta tutuklu ve hükümlülerle her bir partiye mensup milletvekilleri olarak görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Metiner’in sözleri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını destekleyen sözleri TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

“Bunun polemik konusu yapılması gayriinsanidir, gayriahlakidir. Partimiz adına bu gayriahlakiliğe, bu gayriciddiyete dair bir yorum yapanı da görmedim ben ama, herhangi bir televizyonun bu yorumu yapmasını, partimizi bağlayan ve partimizi ilzam eden bir davranış biçimine dönüştürmeyi de ahlaki bulmuyorum. Cezaevi Komisyonu Başkanı olarak şunu içtenlikle belirtmek istiyorum: İçerde yatan kim olursa olsun, hangi örgüte mensup olursa olsun, hastaysa gerekli duyarlılığı gösteririz ve sorunun çözümü için de gerekli her türlü katkıyı sağlarız, başka türlü siyasi mülahazaları da gayriinsani ve gayriahlaki bulduğumu belirtmek isterim.”

“ANKARA BÜYÜKYEHİR BELEDİYESİ SALDIRIYA GEÇTİ”

Metiner’in açıklamaları üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,  CHP Genel Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Cezaevi Komisyonunun ziyaretleri sırasında herkesle görüşülerek cezaevlerinin bir fotoğrafının çekildiğine” ilişkin sözlerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanınca çarpıtılarak billboardlara asılarak saldırıya geçildiğini belirtti.

Gök, “Sayın Metiner'in yaptığı açıklama çok önemlidir. Sayın Metiner de Cezaevi Komisyonu üyesi olarak, diğer arkadaşlar gibi, haklı olarak, kendilerine verilen görev çerçevesinde cezaevlerini ziyaret ettiler bizim arkadaşlarımız ve diğer partili arkadaşlarımızla beraber ve orada görüşülen kişinin siyasi kimliğinden bağımsız cezaevlerindeki sorunlar tespit edildi” dedi.

Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesinin billboardlara astığı afişlerdeki çarpıklığa işaret ederek, böyle bir tablonun ileride diğer parti liderlerini de bir saldırıya maruz bırakacak hareketlere vesile olabileceği” uyarısını yaptı.

    :

    :

    :

    :

    "'Gökçek'in afişlerine AKP'den de tepki geldi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete