Günün Videosu

İş Bankası'nın yüz milyonlarca liralık kârı bakın nereye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut’un açıklamaları sonrasında gözler İş Bankası’na çevrildi.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Yiğit Bulut’un iddia ettiği gibi CHP’ye İş Bankası’ndan para gelmediği ortaya çıktı. İş Bankası’ndan Atatürk’ün vasiyeti gereği Atatürk’ün hissesinden gelen yüz milyonlarca kâr her yıl Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarıldığı belirlendi.

YİĞİT BULUT’TAN “EL KOYUN” TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, İş Bankası’nın Hintli Müslümanların gönderdiği parayla kurulduğunu belirterek, “O banka bu devletin, bu milletin bankası. Partinin banka içinde organik bir bağı olamaz. Ve bu konuşmadan sonra, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devlete hakaret, millete hakaret, ümmete hakaretten sonra o bankanın acilen millete iade edilmesi gerekiyor. Bir partinin bankası olamaz. Acilen gerekli düzenlemenin yapılarak bu bankanın bir kamu bankası haline getirilmesi gerekiyor.” demişti.

ATATÜRK, KAR PAYINI TDK VE TTK’YA BIRAKTI

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri olan İş Bankası 1924 yılında Atatürk’ün tâlimatıyla kuruldu. Atatürk ölmeden yaklaşık iki ay önce, 5 Eylül 1938’de kendi el yazısıyla hazırladığı vasiyetnamede İş Bankası’nda sahip olduğu hisse senetlerinin mülkiyeti ve yönetimini CHP’ye bıraktı. Atatürk vasiyetinde hisselere ilişkin kâr payını ise Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na bıraktı.

HER YIL YÜZ MİLYONLARCA LİRA TDK VE TTK’YA GÖNDERİLİYOR

Atatürk’ün vasiyeti uyarınca CHP, İş Bankası’nda Atatürk’e ait hisselerin yüzde 28.09’unun mülkiyet ve yönetim hakkına sahip. İş Bankası da her yıl bu hisselere ilişkin kâr payını Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na gönderiyor. Her yıl yaklaşık iki kuruma 100 milyon lirayı aşan kar payı gönderildiği öğrenilirken, AKP iktidarı döneminde gönderilen kâr payının 1 milyar lirayı aştığı dile getiriliyor. Vatandaşlar, her yıl gönderilen yüz milyonlarca liralık kaynağın akibetini ise merak ediyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "İş Bankası'nın yüz milyonlarca liralık kârı bakın nereye gidiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete