Günün Videosu

​ “Fuhuş kartvizitleri” TBMM'ye şikayet edildi

Konya'da yerlere atılan "beni ara" kartvizitleri 53 kişiyi yakalattı... Emniyet, kartvizitleri basan matbaacıları uyardı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KONYA'DA  FUHUŞ KARTVİZİTİ AVI...


Meclis'e başvuran vatandaş, yerlere atılan fuhuş amaçlı kartvizitleri şikayet etti... Konya’dan TBMM Dilekçe Komisyonu’na yazan E.Y.   “yere uygunsuz içerikli kartvizit atanlar için gerekli önlemlerin alınmasını” talep etti.

Komisyon, dilekçeyi işleme koydu, konuyu Konya Valiliği’ne sordu. Valilikten gelen yanıtta son üç yıl içerisinde 33 fuhuş amaçlı kartvizit dağıtma olayı ile ilgili 53 şahsın yakalandığı belirtildi.

Valiliğin yanıtıyla, yerlere bu kartvizitleri atan kişilerin tespiti için matbaacıların ve muhtarların uyarıldığı ortaya çıktı.  “Önleyici tedbirler kapsamında fuhuş amaçlı kartvizitlerin basımının engellenmesi, dağıtılan kartvizitlerin ivedi bir şekilde toplanması, dağıtan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik matbaacılar odası, esnaf, mahalle muhtarları ve belediyeler bilgilendirilmektedir” diyen Valilik, kartları kimin attığının da önemli olduğunu vurguladı.

FUHUŞ YAPAN KADIN ATARSA KABAHATLAR KANUNU, BAŞKASI ATARSA FUHUŞA ARACILIK

Konya Valiliği'nin açıklamasına göre kartvizitleri fuhuş yapan kadınların kendilerinin yere atmaları halinde Kabahatler Kanunun 37. Maddesi gereği yasal işlem uygulanıyor.

 Kartvizitleri bir başka şahsın atması halinde ise ‘Fuhuşa Aracılık ve Fuhuş Yolunu Kolaylaştırmak’ suçundan gerekli yasal işlemler yapılarak, konu adli makamlara intikal ettiriliyor.

53 KİŞİ YAKALANDI, 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Dilekçe Komisyonu'na gelen yanıta göre Konya'da  üç yıl içerisine, 33 fuhuş amaçlı kartvizit dağıtma olayı tespit edildi ve bunlarla ilgili 53 şahıs yakalandı. Fuhuşa aracılık eden 3 şüpheli de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Kendisine ait kartvizitleri dağıtırken yakalanan kadınlara ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 37. Maddesi gereği İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​ “Fuhuş kartvizitleri” TBMM'ye şikayet edildi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete