Günün Videosu

​Yargıtay ve Danıştay'a 'paralel' operasyonu

Ankara kulisleri, yargıya yönelik yeni bir operasyon iddiası ile çalkalanıyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

DANIŞTAY VE YARGITAY'DA GÖREV SÜRESİ DEĞİŞİYOR...


Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre hükümet, yargıda büyük bir operasyon için düğmeye bastı. İddiaya göre Hükümet, Yargıtay ve Danıştay'da çalışma süresini sınırlandırmak için çalışma yapıyor...

GÖREV SÜRESİ 5+5 OLACAK...

Cemaate darbe vurmayı amaçlayan ancak her kesimden muhalif isimlerin de etkileneceği düzenlemeye göre Yargıtay ve Danıştay'da çalışma süresi 5+5 olarak 10 yıl ile sınırlandırılacak. 65 yaşa kadar çalışabilme olanağı, bu iki kurum için geçerli olmayacak.

Böylece kendi iktidarı döneminde atanan yargıç ve savcıların kurumda kök salmasını   hedefleyen AKP iktidarının, 10 yıldan önce gelenleri tasfiye edeceği; cemaat yapısına mensup olduğu düşünülen ya da muhalif bulduğu isimleri de görev süresini uzatmayarak 5 yıllık süre sonunda Yargıtay ve Danıştay'dan göndereceği ifade ediliyor.

KAMUDA PARALEL OPERASYONU MART'TA...

Öte yandan Hükümet, kamuda da büyük bir paralel operasyonu için çalışmasını sürdürüyor. Devlet memurlarının tamamı, işe giriş belgelerindeki referanslarına kadar teker teker inceleniyor. Paralelci memurların tasfiyesini amaçlayan, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yapılacak değişiklikle yeni tayin, atama ve sürgün uygulamalarının da başlayacağı tahmin ediliyor.

Karşı Gazete'nin duyumuna göre yasa üzerindeki çalışmalar  mart ayında tamamlanacak ve düzenlenme Meclis'e sevk edilecek.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Yargıtay ve Danıştay'a 'paralel' operasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete