Günün Videosu

Şırnak zaten güvenlik nedeniyle il merkezi olmuştu!

"Şırnak, zaten güvenlik gerekçesiyle il merkeziyle olmuştu... Cizre, dümdüz yer... Her taraftan ateşe açık... Bu nasıl güvenlik önlemi?"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CİZRE DÜMDÜZ... ATEŞE AÇIK... BU NASIL GÜVENLİK ÖNLEMİ?


Karşı Gazete, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınması kararını irdelemeye devam ediyor... Bu kez eski  vali ve CHP milletvekili Ali Serindağ taşınma konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu. "İl merkezlerinin taşınması kararının gerekçesini hala tam olarak anlayabilmiş değiliz" diyen Serindağ, arşivlerde kalan önemli bir gerçeği hatırlattı...

"ŞIRNAK ZATEN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE MERKEZ OLMUŞTU!" 

Serindağ Şırnak'ın il merkezi seçilme nedeninin de "güvenlik" olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"TERÖR BİTER, TURİZM BAŞLARSA CİZRE ANCAK O ZAMAN İL MERKEZİ OLABİLİR!"

"Şimdi güvenlik gerekçesiyle il merkezini taşıyacaklar... Oysa Şırnak  il olurken, güvenlik gerekçesiyle il merkezi de Şırnak olmuştu zaten... Cizre ise dümdüz bir yer... Her türlü saldırıya açık... Her tür ateşe maruz kalır... Şayet terör biter de turistik amaçlı bir düzenleme yapılması gerekirse işte o zaman Cizre'yi il merkezi yapabilirler; güvenlik gerekçesiyle il merkezi yapılması gereken yer, zaten şu anki yer!

"NÜFUS ARTIŞI MANTIKLI BİR GEREKÇE DEĞİL"

Bir de "nüfus artıyor" diye gerekçe bulmuşlar... Bu da geçerli bir neden olamaz... Türkiye'de nüfusu il merkezinden fazla pek çok ilçe var... Eğer gerekçe buysa Lüleburgaz'ın nüfusu Kırklareli'den fazla... Fethiye'nin nüfusu Muğla'dan; Çorlu'nun nüfusu Tekirdağ'dan fazladır... Yani bu da mantıklı bir gerekçe değil. 

Şu anlaşılıyor;  Hükümet aslında bir şey yapamamanın sıkıntısını çekiyor o nedenle de illerin merkezini değiştirmek suretiyle, 'bir şey yapıyormuş' izlenimi yaratmaya çalışıyor.

'TEDBİR ALIYORUZ' ALGISI YARATMAK İÇİN TAŞINMA KARARI VERDİLER

’Havaalanı bu yeni merkezlere daha yakın olacak' diyorlar... Zaten bütün illerde 40-50 km. mesafe vardır havaalanına... Ne kadar yakın olacak yani... Bana göre sadece bir şey yapmak görüntüsü vermek için, 'tedbir alıyoruz' algısı yaratmak için yapıyorlar bunu... Ne güvenlik ne de ekonomi ile ilgilidir... Diyelim mi Hakkari il merkezi Yüksekova'ya taşındı... Hakkari'nin merkezinde kalan, Şırnak'ın şu anki merkezinde kalanlar korunmasız mı kalacak? Kaderine mi terk edilecek?

"TAŞINMAYA HARCAYACAKLARI PARAYI, O İLLERİN  KALKINMASINA HARCASINLAR"

"Ayrıca bu taşınma işlemi büyük maliyet gerektirir. Taşınmaya  harcanacak para, bölgeye harcansa, buraların ekonomik kalkınması çok daha çabuk gerçekleşir ve terörü besleyen yoksulluk ile akıl yoluyla mücadele  edilmiş olurdu..."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Şırnak zaten güvenlik nedeniyle il merkezi olmuştu!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete