Hayırsever Reza'nın papucu dama atılıyor!

İran dünya ile doğrudan etkileşime geçiyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

ABD’nin İran’a uyguladığı ambargo kısa süre önce kaldırıldı. İran aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkede banka şubeleri açmaya hazırlanıyor. Bu da doğu komşumuzun artık Reza Zarrab gibi aracılara ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor. 

İran'ın ambargo süreci boyunca 300 milyar doları aşkın birikim oluşturduğu, ambargonun kalkmasının ardından batılı ülkelerin bu ülkeyle iş yapmak için kuyruğa girdiği belirtiliyor.  Başta Almanya, Fransa, ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok Batı ülkesinin Ortadoğu’daki yatırımlarının önemli bölümünü İran’a kaydırma hazırlandığında olduğuna dikkat çekiliyor. Ekonomideki bu hareketlenmenin siyasi olarak İran'ı, dinsel anlamda da "Şia" inanışını bölgede ön plana çıkartacağı değerlendirmeleri yapılıyor.  

İRANLI ÜÇ BANKA TÜRKİYE’YE GELİYOR

İranlı üç banka Türkiye'de şube açmaya hazırlanıyor. Bu bankalardan Saman Bank Türkiye’de şube açmak için Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvuru yaptı bile. Bank Tejerat ve Pasargad Bankadlı finans kuruluşlarının da Türkiye pazarına girmek için BDDK’ya başvuru yapmaya hazırlandığı kaydediliyor. Türkiye’de şu an sadece İranlı Bank Mellat aktif olarak çalışıyor. Diğer bankaların da sektöre girmesiyle Zencaniler, Reza Zerrablar ve benzerleri dönemi fiilen sona ermiş olacak. Kulislerde yaşanan tüm bu gelişmelerin İranlı "hayırsever" işadamı Reza Zerrab ve peşin maaş verdiği kişileri fazlasıyla üzdüğü yönünde fısıltılar dolaşıyor.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hayırsever Reza'nın papucu dama atılıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete