​İmam Hatip olimpiyatları başlıyor...

AKP iktidarı ile başlayan ancak 17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrası bıçak gibi kesilen Türkçe Olimpiyatları'na alternatif geliyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

İMAM HATİP OLİMPİYATLARI İSTANBUL'DA BAŞLIYOR...


Gülen Cemaati'nin yurt dışındaki okullarının boy gösterisi haline gelen ve yapıldığı dönemlerde Hükümet'in desteğini alan Türkçe Olimpiyatları, paralel kavgası ve cemaat üyelerinin terör örgütü mensubu olduğu iddiaları üzerine sonra ermişti.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, "cemaat olimpiyatları" olarak bilinen bu organizasyonun alternatifi haline gelebilecek yeni bir yarışma organize etti.

ŞEFKAT OKULLARIYLA ORTAK PROJE...

Şimdilik İstanbul'daki imam hatipleri kapsayan  ve  "İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı
(İLİMO) adını taşıyan yarışma için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Şefkat Okulları protokol imzaladı.

"TEOG SINAVININ YANINDA İSLAMİ İLİMLERE DE İLGİ ARTIRILMALI"

Projenin amacı; "imam hatip ortaokullarında meslek derslerine olan ilginin artırılması, öğrencilerin İslami ilimlerden karşılarına çıkabilecek konularda bilgi düzeyini ve hazır bulunuşluğunun geliştirilmesi, TEOG sınavlarının yanında İslami ilimlere de ilginin artırılması, imam hatip ortaokullarında okuyan öğrencilerin toplum içinde İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmasına katkı sağlanması" olarak açıklandı.

İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı'na,  imam hatip ortaokulu 8. sınıf öğrencileri girebilecek.  Kur’an-ı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Hz. Muhammed’in Hayatı derslerini içeren seksen sorulu testte başarılı olanlar, ikinci sınava girmeye hak kazanacak.

OLİMPİYATIN ÖDÜLÜ: UMRE...

İslami İlimler Olimpiyatı'nda ödül olarak;  birinci olan öğrenci iki kişilik Umre ziyaretine gönderilecek. Okuluna beş bin TL, danışman öğretmene ise  tam altın  verilecek.

İkinci olan öğrenciye Iphone 6S Akıllı telefon, okuluna üç bin TL, danışman öğretmenine tam altın; üçüncü olan öğrenciye Samsung S6 Akıllı telefon, okuluna iki bin TL, danışman öğretmenine yarım altın; dördüncü olan öğrenciye Samsung A7 Akıllı telefon, okuluna bin TL, danışman öğretmenine çeyrek altın; beşinci olan öğrenciye Samsung E5 Akıllı telefon, okuluna beş yüz TL, danışman öğretmenine çeyrek altın ödül olarak verilecek.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​İmam Hatip olimpiyatları başlıyor..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete