Okulu Kaç-Ak Saray'a depo yaptılar!

Turgut Özal’ın Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu’nun adını taşıyordu...
Kaç-Ak Saray'ın yapımı sırasında “Sınırlarımız içinde kalıyor’’ denilerek boşaltılan Metin Emiroğlu Ortaokulu depo olarak kullanılıyor Başka bir okulun bahçesindeki tek katlı ek binaya gönderilen öğrenciler zor şartlarda eğitim görüyor. 



Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Ankara’da Beştepe’deki öğrencilere hizmet veren ve Turgut Özal döneminin Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu’nun adını taşıyan ortaöğretim okulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın sınırları içinde kaldı. Talimatla okula yıkım kararı verildi. Öğrenciler apar topar başka bir okula nakledildi. Sarayın içinde bulunan 3 katlı okul yıkılmadı, depo olarak kullanılmaya başlandı. Beştepe Mahallesi’ndeki Sofuoğlu İlkokulu’nun bahçesinde bulunan tek katlı eski bir ek binaya taşınmak zorunda kalan öğrencilerin velileri duruma isyan etti. Beştepe Muhtarlığı ve mahalle sakinleri yeni bir okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bu konuda bir destek gelmedi. Okullarından adeta sürgüne uğrayan öğrenciler devlet yetkililerinin seslerini duymasını istedi.

Veliler, “Beştepe’nin en güzel okullarından biri sarayın sınırları içinde kaldı. Çocuklarımız o binada rahat eğitim görüyordu. Tarihi bir okul saraya feda edildi. Olan bizim öğrencilerimize oldu. Artık ek bir binada eğitim görüyorlar. Yeni okul da yapılmadı, eski okul da yıkılmadı. Depo olarak kullanılıyor. Yazık” dedi.



BAKANLIK YANIT BİLE VERMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saraya davet etmediği Beştepe Mahallesi Muhtarı Hatice İzmirli de konuyla ilgili açıklama yaptı. Yaşananları doğrulayan İzmirli şöyle konuştu: “Metin Emiroğlu okul binası, sarayın bahçesinde kalmıştı. Bu yüzden yıkımına karar verildi. Okul boşaltıldı ve şu anda depo olarak kullanılıyor. Bekledik ki boşalttıkları okulun yerine mahallemizin başka bir yerinde okul açsınlar. Üstelik okul için yerimiz de var. Milli Eğitim’e başvurduk. Ancak cevap alamadık. Çocuklarımız, başka bir okulun bahçesindeki tek katlı eski binaya yerleştirildiler. Orası da haliyle yetersiz kalıyor. Öğrencilere bir an önce yeni bir okul yapılması şart.”



EĞİTİMDEKİ KAYNAKLARI BAŞARILI GENÇLERİN OKUMASI İÇİN AYIRDI

Metin Emiroğlu, 1943’te Malatya’da doğdu. 1966’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1983’te Turgut Özal ile birlikte Anavatan Partisi Kurucu Üyesi ve milletvekili oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve ardından, 1985-1987 yılları arasında Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı olarak kabinede yer aldı. 1987 seçimlerinden sonra Çalışma Bakanı olarak görev yaptı. 1974 yılında yapılan Ankara’daki Beştepe Orman İlkokulu’nun adı 1993’te değişti. Okula eğitime sunduğu büyük hizmet nedeniyle dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu’nun adı verildi. Evli iki çocuk babası Emiroğlu serbest avukatlık yapıyor.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Okulu Kaç-Ak Saray'a depo yaptılar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete