Erdoğan yıllar önce AYM'yi bu sözler ile savunmuş

Geçtiğimiz günlerde AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği karara saygı duymadığını ifade eden Erdoğan, Başbakanlığı döneminde bakın AYM'yi hangi sözler ile savunmuş.
KARŞI GAZETE | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ile Ankara Temsilcisi Gül'ün tahliyesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesinin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" sözleri üzerinden tartışmalar devam ediyor.

YIL 2013: ERDOĞAN'DAN AYM'YE ÖVGÜLER

Dönemin Başbakanı Erdoğan, bundan tam 3 yıl önce Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin 51.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda  "Şu anda özgürlükleri daraltan, siyasete sınır çizen, birey karşısında devleti koruyan bir Anayasa Mahkemesi değil, özgürlükleri, demokrasiyi, milli egemenliği güçlü şekilde muhafaza eden Anayasa Mahkemesi var" ifadelerini kullanmıştı.



SİYASETE SINIR ÇİZEN BİR 'AYM'

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ndeki değişikliklere vurgu yaparak, "Anayasa Mahkemesi, siyasete sınır çizen, siyasetin alanını daraltan bir anlayıştan sıyrılarak, siyasete yani milli egemenliğin tecellisine, imkan tanıyan siyaset ve hukuku karşılıklı olarak güçlendiren bir yapıya ulaştı. Ülkem adına iftiharla ifade etmeliyim ki, şu anda özgürlükleri daraltan, siyasete sınır çizen, birey karşısında devleti koruyan bir Anayasa Mahkemesi değil, Özgürlükleri, demokrasiyi, milli egemenliği güçlü şekilde muhafaza eden Anayasa Mahkemesi var"

"BİREYİN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNE VURGU YAPMALARI EN BÜYÜK ARZUMUZ"

Erdoğan bölgedeki değişimlerin hızlandırılmasını istediklerini belirterek, "Ülkelerin en üst yargı kurumları olan Anayasa Mahkemeleri'nin hukukun üstünlüklerini savundukları kadar, bireyin hak ve özgürlüklerine vurgu yapmaları, bölgemizdeki değişimleri hızlandırmaları en büyük arzumuzdur. Türkiye olarak, bölgemizdeki deneyimlerden azami ölçüde yararlandığımızı, kendi tecrübelerimizi paylaşmaktan da büyük bir memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim" demişti.

DÜNDE BUGÜNE NE DEĞİŞTİ?

AYM'nin, bireyin hak ve özgürlüklerine vurgu yapmasını, siyasete sınır çizmesini isteyen Erdoğan'ın, Dündar ve Gül'ün tahliyesi sonrası "karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" sözleri ise kafalarda soru işareti bırktı.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan yıllar önce AYM'yi bu sözler ile savunmuş" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete