Günün Videosu

Davutoğlu’ndan AYM açıklaması

Davutoğlu: Siyasiler eleştiriden azade değilse yargı kurumları da değil. Tüm kurumlar aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler.
Başbakan Ahmet Davutoğlu AYM’nin, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği karar için ilk kez konuştu. Ankara’da KKTC Başbakanı Kalyoncu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuyla ilgili soruya yanıt veren Davutoğlu “Konu iki gazetecinin görüş beyan etmesi değildir. Esas itibariyle konu, Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardım malzelemeleri ile ile ilgilidir” dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı’nın AYM eleştiri için ise “yargı da eleştirilebilir” diye konuştu.

AYM’nin verdiği karara ‘kısmı’ olarak tepki gösteren Davutoğlu “AYM sadece tutuklu yargılamaya ilişkin karar verebilir. Yargı süreçleri tamamlanmadan Anayasa Mahkemesi’ne başvuralamaz.İlerleyen bir davayı etkilemeye kimsenin hakkı yok” dedi.

ERDOĞAN’IN AYM’Yİ ELEŞTİRMESİNE İLİŞKİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM’ye karşı yaptığı “Kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum” açıklamasını da değerlendiren Başbakan “Siyasiler eleştiriden azade değilse yargı kurumları da değil. Tüm kurumlar aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler” dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu’ndan AYM açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete