Günün Videosu

Suriye krizinde sorumlu kim?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk yaptığı basın toplantısında, "Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur" dedi.
Mülteci sorununa ilişkin Davutoğlu, “Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur. Sorumluları, halkına zulüm eden rejim, bu şartlar altına ortaya çıkan terör örgütleri ve bu rejime, terör örgütüne destek veren uluslararası bazı aktöreler. Bunun bedelini Türkiye ve AB ödüyor” dedi.

Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada mülteci sorununa ilişkin,

“Suriye’deki gelişmeler ve Suriyeli mülteciler sorunun Türkiye ve Avrupa Birliği üzerinde oluşturduğu baskı ve çözüm yollarını ortak bir mesele olarak ele aldık. Sorunun ortak olduğu konusunda mutabıkız. Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur. Sorumluları, halkına zulüm eden rejim, bu şartlar altına ortaya çıkan terör örgütleri ve bu rejime, terör örgütüne destek veren uluslararası bazı aktöreler. Bunun bedelini Türkiye ve AB ödüyor. Mülteci görünümlü istismarcılar da var. Bir sektör oluşturdu dünyada insana kaçakçılığı anlamında. İnsan kaçakçılığına karşı ortak eylem planında attığımız adımları ele aldık. Tüm bunların arkasında Suriye’deki istikrarsızlık ve ortaya çıkan büyük insani trajedidir” diye konuştu.

Kaynak: haber.sol.org

 

    :

    :

    :

    :

    "Suriye krizinde sorumlu kim?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete