Günün Videosu

MHP'li Özdağ'dan Efkan Ala'ya rest!

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Güneydoğu'daki operasyon bölgelerinde en azından 1 hafta yaşaması gerektiğini söyledi.
AKP hükümetinin hala sağlıklı bir antiterörizm stratejisi geliştiremediğini savunan Ümit Özdağ, PKK’ya karşı alınan önlemlerin hala bir asayiş harekatı çerçevesinde değerlendirilecek nitelikte olduğunu söyledi.

"TERÖR BÜTÜN ÜLKE SATHINA YAYILMIŞ DURUMDA"

Antiterörizm stratejisinin yokluğunu, Güneydoğu’ya yeni polis ve jandarma kadrolarının tayiniyle aşmanın mümkün  olmayacağını savunan Ümit Özdağ, “İstanbul’da görev yapan 22.000 polis şark tayiniyle şarka gidiyorlar. Bir anda İstanbul’da 22.000 deneyimli polis açığı ortaya çıkıyor. Oysa bugün İstanbul’da bir terör saldırısı meydana geldi. Yani mesele sadece Güneydoğu değil. Terör bütün ülke sathına yayılmış durumda. Ondan dolayı yeni personel yetiştirmeniz önemli. Ama önemli olan bir antiterörizm konseptine sahip olmanız. Kasım ayına kadar 25.000 özel harekatçı polis yetiştirileceğine dair bilgiler geliyor. Ancak bu personel sağlıklı bir antiterörizm stratejisi olmadan etkin bir şekilde kullanılamaz” diye konuştu.

Operasyon bölgesindeki özel harekat polislerinin motivasyon düşüklüğü yanında başka nedenlerle de istifa ettiklerini söyleyen Ümit Özdağ, ‘Nasıl olsa çok gönüllü var’ anlayışıyla deneyimli kadroların istifa etmelerini önemsememenin büyük bir yanlış olduğunu belirtti.

“Operasyon bölgesine gidip orada yaşamasını istiyorum”

Önümüzdeki günlerde PKK’nın eylemlerinin artacağını ileri süren Özdağ şöyle konuştu:

“Bu gençlerimizin yiyecek, yatma, yıkanma koşullarının mükemmel şekilde oluşturulması gerekiyor. Zaten çatışma içerisinde birçok gece girdikleri evlerde kalıyorlar. Siz onlara 5 yıldızlı otel de sunsanız adam geri dönüp yatmayacak. Açık büfe yemek de yapsanız gece dönüp onları yemeyecek. Bırakın ateş yakmayı, sigara bile yakamadığı soğuk binanın içinde arkadaşlarıyla bekleyecek. Ama bu imkanların sağlandığını bilmeleri onların savaş motivasyonunu artıracak. Bine yakın özel harekat polisinin başka şubelere geçtiği, dilekçe verdiği çıkıyor basında. Korktukları için değil, başka nedenlerle değil, bu ihmal edilen sebeplerin çözülmemesine tepki veriyorlar. Deneyim kolay kazanılmıyor. Bu çocuklar büyük bir deneyimi kazandılar. İleri teknoloji ürünü silahlara ihtiyaç var. Ağır yaralanan polislerin diğer illere neden kara yoluyla götürüldüğünün İçişleri Bakanı tarafından izah edilmesi lazım. Biz bu çocuklara ambulans helikopter tahsis edemez miyiz? Önerim Efkan Ala’ya; operasyon bölgesine gidip orada yaşamasını istiyorum, en azından bir hafta. Bir hafta yaşarsa; hem polisin, hem jandarmanın, sahada çarpışan ve terör örgütünü tasfiye eden çocukların sıkıntılarının ne olduğunu görmek durumunda olacaktır.” 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "MHP'li Özdağ'dan Efkan Ala'ya rest!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete