Rusya: Türkiye’den Suriye’ye insani yardım diye silah gönderiliyor

Rusya, Türkiye sınırından Suriye’ye giden insani yardım konvoylarının içinde terörist gruplara silah gönderildiğini ileri sürüp sınırın bir an evvel kapatılmasını istedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile Cenevre’de yaptığı görüşmenin ardından Suriye’deki durum hakkında konuştu.

Lavrov, Türkiye’den Suriye’ye giden bazı silah sevkiyatlarının insani yardım kamyonlarına gizlendiğini dile getirerek bu sevkiyatın durması için Türkiye-Suriye sınırının kapatılması gerektiğini söyledi.

BUNU AÇIKLAYAN GAZETECİLERE DAVA AÇILIYOR


Sputnik’e göre Lavrov isim vermeden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e de gönderme yaparak, “Bunu açıklayan gazeteciler hakkında ise dava açılıyor”dedi.

Dündar ve Gül, insani yardım taşıdığı öne sürülen MİT TIR’larının silah taşıdığında dair belgeleri yayınladıkları için casusluk suçlamasıyla yargılanıyor. AYM Dündar ve Gül’ün tutuklu yargılanmaları hakkında‘hak ihlali’ kararı vermiş ve iki gazeteci cuma sabaha karşı tahliye edilmişti.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Rusya: Türkiye’den Suriye’ye insani yardım diye silah gönderiliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete