Günün Videosu

"Kışlaya da gitmeye gerek yok, e-askerlik" olsun!

"İsteyen bedelini ödeyip üç ay temel eğitim alacak; paraya ihtiyacı olan ise asgari ücret karşılığında uzun askerlik yapacak..."
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE | ÖZEL

E- MUHTIRA OLUR DA, E- ASKERLİK OLMAZ MI?


Cumhuriyet Gazetesi'nin "Askerlik 3 ay olacak" haberi üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "bakanlıkta böyle bir çalışma yok" dedi.  Ancak siyasilerin sözlerinin satır aralarına dikkat etmek gerektiğini her gazeteci  bilir...

Haberi yapan arkadaşımızın deneyimli bir muhabir olduğunu söyledikten sonra şunu eklemek gerek; "Bakanlıkta böyle bir çalışma yok" ile "böyle bir çalışma yok" demek çok farklıdır.  Hatta hiçbir şekilde doğruluğu  olmayan yani "asparagas" haberler, ilgili kurumlar tarafından hızla ve sert bir dille yalanlanır...

Yalanlama gelmedi... O zaman da bizim aklımıza böyle bir çalışmanın bakanlıkta değilse, başka bir yerde... örneğin Genelkurmay'da olabileceği geldi... Ya da bir başka çalışma grubunun elinde...

Bu değerlendirmeden yola çıkarak, iktidar tarafından "zamanı gelince" sunulacak bir çalışmanın yapıldığını düşünmek yanlış olmayacak...

SEVR SINIRLARINA GERİ DÖNÜŞ PROJESİ Mİ?

Peki aynı anda hem PKK, hem IŞİD terör örgütleriyle savaşan, her sınır komşusu ile gerilim yaşayan, hatta savaş halinde olan Türkiye'de silahlı kuvvetlerin yapısını değiştirmek, nelere mal olur? 3 ay askerlik eğitimi alan askerlerden, ihtiyaç halinde nasıl bir ordu kurulur?

Karşı Gazete'ye konuşan askeri kaynaklar "3 ay askerlik ve askerlik yapana asgari ücret" projesi için bakın hangi değerlendirmeleri yaptı:


-Üç ayda bir asker hiçbir şey öğrenemez. Bir savaş halinde, seferberlik ilan edilse ne yapacak bu insanlar? Rusya savaş açsa mesela... Hangi konuda uzmanlığı var da topçu, tankçı, piyade olacak?

- Bu proje ancak:

Kürdistan kurulur, Güneydoğu sınırı yeniden çizilirse
Ermenistan'ın taleplerine 'evet' denilip, istedikleri toprak verilince
Yunanistan'ın talebi olan Ege Ada'larından vazgeçilince
Suriye ve Irak'ta Kürdistan kurulunca
Yani "Sevr  antlaşması" sınırlarına geri dönülünce gerçekleşir. Zaten bu sınırlar ile askere ihtiyaç kalmaz.

DÜNYADA EN BÜYÜK GÜVENLİK SORUNUNU TÜRKİYE YAŞIYOR

-Dünyada şu anda güvenlik açısından en büyük sorunu yaşayan ülke Türkiye... Başka bir örneği yok. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana, ülke için tarihindeki en fazla tehdidin yaşandığı dönem...  Böyle bir dönemde planların yenilenmesinden, ordunun güçlendirilip, modernize edilmesinden söz edilecekken askerliğin yapısını bozacak bir çalışmadan söz ediliyor. Bu durumda Türkiye yanıbaşındaki ilk kıvılcım ile cayır cayır yanacaktır!

PARALI ASKERLİK PLANININ, İLK AŞAMASI...

-Eskiden parası olan askere gitmiyordu, bu projeye göre şimdi parası olmayan askerlik yapacak... Yani ülkeyi paralı askerler koruyacak... Bu plan, bir tür "paralı askerlik" projesinin temelidir. Güvenlik, para ile sağlanamaz. Türkiye gibi ülkeler para ile korunamaz!

-Dünyanın en sorunsuz görünen ülkelerine  bakın... İsviçre'nin 50'den fazla generali var. Belçika, hala vatandaşlarına askerlik yaptırıyor... Hiçbir sınır komşusu ile sorunları yok!
O ülkelerde bile birisi çıkıp "askerliği 3 aya indiriyorum" dese; koltuğunda iki gün tutmazlar.

ASKERLİK DE ONLINE OLSUN!

-”Öğrenciler olmasa, Milli Eğitim Bakanlığı ne güzel yönetilirdi" anlayışının,  askerliğe yansımasıdır. "Askerler olmasa, Genelkurmay ne güzel yönetilirdi..." Diyelim ki, o dönem askere gidecek 100 bin çocuktan, 80 bini  "3 ay askerlik yapacağım"  dedi... Kaldı 20 bin... 20 bin kişiyle nasıl 5 tertip askerlik yapacaksın? Senin ihtiyacın 100 bin...  Oldu olacak "uzaktan eğitim" sistemini getirsinler, askerlik online olsun!

TÜRKİYE'YE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK...

- Bu bir "ortaya atıp tartıştırma" politikasıdır. Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülük, TSK'nın gücüyle oynamaktır. Bu yapıya darbe vurulursa, Türkiye bölgedeki tüm önemini kaybeder ve şamaroğlana döner. Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde birçok subayı hapse koydular. Denizciler gemileri yüzdürecek kaptan bulamadı, komutan bulamadı.  İleride belki komutan bulabilirler ama bu sefer savaşacak asker bulamazlar!

- Askerliğin kutsallığını da ortadan kaldıracak bir çalışma. "Askerlik  yapmayana kız vermeyiz" anlayışı biter...  "Asgari ücretle askerlik yapıyor, üç kuruşa muhtaç adam" diyerek, artık "askere gidene kız vermeme" anlayışı hakim olur...

KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Kışlaya da gitmeye gerek yok, e-askerlik" olsun!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete