​CHP'de, Kurultay öncesi kritik PM cuma...

CHP'de hafta sonu düzenlenecek kurultay öncesi son kulisler, yarın ( cuma) son kez toplanacak Parti Meclisi'nde yapılacak.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP'DE KURULTAY ÖNCESİNDE SON DÖNEMEÇ YARIN...


Muharrem İnce'nin aday olmayacağını açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu'nun tek muhtemel rakibinin Mustafa Balbay olması bekleniyor...

ÇARŞAF LİSTE Mİ, BLOK LİSTE Mİ?

Kurultayın en kritik sorusu ise Parti Meclisi seçiminin çarşaf listeyle mi, blok listeyle mi yapılacağı...

Kulislerde  mevcut MYK'nın blok listeden yana olduğu konuşulsa da, parti içi demokrasi açısından Kılıçdaroğlu'nun diğer kurultaylarda olduğu gibi yine çarşaf listeyi tercih edeceği de belirtiliyor.

Çarşaf listeyle birlikte dağıtılan anahtar listenin ise geniş ( seçme olanağı sağlayan) kapsamlı olması öneriler arasında.

Yarın yapılacak toplantıda son kez bir araya  gelecek olan Parti Meclisi üyeleri hem listenin çarşaf ya da blok olması konusunda hem de sayısı düşürülmesi beklenen PM ve MYK üyelikleri hakkındaki görüşlerini Kılıçdaroğlu'na iletme fırsatı bulacak.

ALTERNATİF ANAHTAR LİSTELER ÇIKACAK

 Öte yandan kurultayda Muharrem İnce'nin kendi anahtar listesini çıkarmasına kesin gözüyle bakılırken, alternatif başka listelerin de Kılıçdaroğlu'nun listesine karşı yarışması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SON ŞANSI...

CHP'de hem mevcut yönetim ve milletvekilleri hem de muhalifler; iktidar olmak için bu kurultayda şekillenecek Parti Meclisi'ne özel önem veriyor. Bu kurultay, tabanda da Kılıçdaroğlu için son şans olarak görülüyor.

Burcu Oral  Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'de, Kurultay öncesi kritik PM cuma..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete