IŞİD, Sarin Gazı bileşenlerini Türkiye'den mi almış?

CHP'li Eren Erdem'in açıklaması değil; Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

İŞTE SARİN GAZI İDDİANAMESİ...

IŞİD'in sarin gazı yapımında kullandığı bileşenleri Türkiye'den aldığına dair iddiaları hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında linç kampanyası başlatıldı. Ölüm tehditleri alan ve ev adresi Osmanlı Ocakları tarafından internette açıklanarak hedef tahtasına oturtulan Erdem, o açıklamaları Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine dayanarak yapmıştı...

"İDDİALARIN SAHİBİ BEN DEĞİLİM, ADANA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI"

Karşı Gazete, "Benim açıkladığım tüm bilgiler, bu devletin belgeleri, onların bu halka duydukları nefretin belgeleridir. Dolayısıyla eğer ortada bir iftira varsa, sorumlusu Adana Başsavcılığı ve Mehmet Arıkan’dır. Ben sadece savcılığın başlattığı iddianamede yer alan bilgileri ve bu bilgiler nezdinde önce tutuklanıp ardından hemen serbest bırakılmanın nedenlerini soruyorum" diyen Erdem'in söz ettiği o iddianameden bir bölümü yayınlıyor...

İŞTE O İDDİANAME

Soruşturma No   : 2013/351
Esas No              : 2013/139
İddianame No     : 2013/120

"Şahsın El Kaide terör örgütüyle bağlantılı Ahrarı Şam isimli grubun üst düzey yöneticilerinden Ebu Velid, Ebul Hasan, Tammam isimli şahıslara bağlı faaliyet yürüttüğü, bu bağlamda Türkiye’ye gelerek Antakya’da ev kiraladığı, Suriye’deki silahlı faaliyet yürüten bu gruplardan birçok şahsın kendisiyle irtibata geçerek talep ettikleri her türlü malzemeleri temin ederek Suriye’ye gönderdiği, bu bağlamda Saniyelik fitil, Havan Topu yapılmak üzere krom boru ve en  önemlisi

( Formül'ün yayınlanması uygun olmayacağından ilgili bölüm çıkarılmıştır )
   
SARİN GAZI NERELERDE KULLANILACAK?

Ayrıca, Şüpheli Hytham Q. diğer şüpheli Raif A'ya kimyasal maddeleri Suriye’de uçakların kentleri bombaladığı esnada kullanacaklarını, kimyasal maddelerin çıkaracağı beyaz duman sayesinde uçakların orayı tekrar bombalamayacaklarını bu amaçla bu maddeleri kullanacaklarını söylediği,

Nasır E.'ye  söz konusu kimyasalları roketlerin ve tankerlerin cilalanması/parlatılması ile ilgili kullanılacağını söylediği, Şubemizde verdiği ifadede ise; silahlı faaliyet yürüten şahısların yer değiştirirken keskin nişancılardan korunmak amacıyla duman çıkarılması ile ilgili kullanılacağını ifade ettiği tespit edilmiştir.
 

Hytham Q'nun söz konusu kimyasal maddelerin karıştırılması sonucunda Sarin gazı oluşturulabileceğini bilmediği konusunun doğru olmadığı, bu konu hakkında sürekli faklı tutarsız şeyler söylediği tespit edilmiştir.

Nasır E.'nin ifadesinde; şüpheli Hytham Q’nun kendisine Ahrarı Şam Cephesine bağlı olduğunu söylediğini, El Nusra Cephesinden de övgüyle bahsettiğini, Antakya’da aynı evde misafir olarak kaldığı esnada eve çok sayıda Suriye uyruklu şahısların  gelip gittiğini, bu şahısların hiçbirini tanımadığını, Hytham’a bu şahısları sorduğunda bunları sorma diye cevap verdiğini, onlara da sorma cevap vermezler dediğini, Hytham bağlı olduğunu söylediği, Ahrarı Şam Cephesi ve Nusret Cephesinin Suriye’li vatandaşlara yardım etmediklerini, tam aksine gelen yardımları kendilerinin aldıklarını ve halka zulmettiklerini,  Hytham Q'nun  Beyaz Fosfor diye bir kimyasal madde aradığını Raif A'dan öğrendiğini, bu maddeden silah yapıldığını öğrendikten sonra Hytham’a olan güveninin azaldığını, Raif’e de bundan uzak dur diye uyardığını beyan  etmiştir.

SATIŞI YASAK BEYAZ FOSFOR VE TİYONİL KLORÜR ALMIŞLAR

Burak A. ifadesinde; Hytham Q'nun ve Raif A. isimli şahısların yanına gelerek kendisinden ellerinde bulunan 6 kalemlik kimyasal maddenin nereden tenim edilebileceğini, bunların fiyatlarının ne olacağı yönünde araştırma yapmasını istediklerini, kimyasallar arasında bulunan Beyaz Fosfor ve Tiyonil Klorür isimli maddelerin tehlikeli olduğunu, satışının, taşınmasının ya da bulundurulmasının yasak olduğunu söylediğini beyan  etmiştir.

'KİMYASAL SİLAH' İFADESİ, İDDİANAMEDE...

Şüphelilerin aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinden anlaşıldığı üzere Hytham Q'nun temin etmeye  çalıştığı altı kimyasaldan bulmakta zorlandıkları Tiyonil Klorürü Halit U. ve ortağı Bekir K'nin İstanbul’da bulunan İbrahim A. isimli şahıs aracılığıyla bulmaya çalıştıkları, İbrahim A'nın  Tiyonil Klorürün bulunmasının zor olacağını, bunun yerine Phosphorus (V) oxyehloride isimli kimyasalın kullanılabileceğini Bekir K.'ye  aşağıda belirtildiği üzere e-mail yoluyla formülüyle birlikte gönderdiği, Bekir K. ve Halit U’nun bu formülü Hytham Q'ya  gönderdiği, Hytham Q'nun teyit etmek üzere kendisine gönderilen bu formülü Raif A.aracılığıyla Burak A'ya e-mail olarak gönderdiği dolayısıyla Hytham Q'nun, Bekir K. Raif A., Halit U. ve İbrahim A.  isimli şüphelilerin, ifadelerinde beyan ettiklerinin aksine kimyasal maddelerden silah yapılabileceğini öğrendikten sonra da bu maddeleri temin etmek amacıyla araştırmalarına devam ettikleri söz konusu e-mail trafiği ve telefon görüşmelerinden açıkça gözükmektedir.

HAVAN TOPU YAPACAKLARMIŞ...

Ferhat K.  ifadesinde; Önce önceden tanıdığı Burak A. aracılığıyla Raif A. ve 3 şahsın işyerine geldiğini, bu şahısların Krom malzemeden olmak kaydı ile iç çapı 20 cm  dış çapı 24cm boyu 175 cm uzunluğunda bir boru ve iç çapı 12 cm dış çapı 16 cm boyu 175 cm uzunluğunda olan ikinci bir boru talep ettiklerini, fiyatları belli olduktan sonra 200 ile 500 adet sipariş edebileceklerini, bu malzemeyi Libya’da Altın madenlerinde kullanacaklarını söylediklerini, belirtilen malzemelerin yaklaşık 1 trilyon tutacağını şahıslara söylediğini ancak bu paranın sorun olmayacağını beyan ettiklerini ifade etmiştir.
       
İfade aşamasında Hytham Q'ya  krom borularla ne yapacağı sorulduğunda, bu borulardan Havan Topu yapacaklarını beyan etmiştir.

Şüphelinin yukarıda belirtilen kimyasal maddelerin temini için bir arayış içerisine girdiği dönemde, kimyasal maddelerin taşınması, depolanması ve kullanılmasına elverişli olduğu değerlendirilen Krom malzemesini de temin etmeye çalışması, şüphelinin kimyasalları temin etmesi halinde Krom malzemeyle birleştirerek silah yapabileceğini ya da kimyasal maddeleri bir yerden başka bir yere taşımada kullanabileceğini göstermektedir.  "

Burcu Oral EVREN | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD, Sarin Gazı bileşenlerini Türkiye'den mi almış?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete