"Rusya ile savaşa girdik!"

Rusya ile siber savaş başladı... Aksünger: "Saldırılar artarak ve daha da profesyonelleşerek devam ediyor, banka, döviz, borsa işlemleri, savunma ve istihbarat sistemlerimiz tehlikede!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL 

AKSÜNGER: "RUSYA İLE SOĞUK SAVAŞ BAŞLADI..."


Yaklaşık iki haftadır Türkiye genelindeki internet ağında yaşanan sıkıntıların Rusya'dan kaynaklandığı  kesinleşti... Peki Ruslar'ın uçak düşürülme olayından sonra başlattığı bu siber saldırılara karşı Türkiye ne yapıyor? Ülkeyi nasıl savunuyor?  Milli bir bilişim ve yazılım politikası olmayan Türkiye'yi özellikle savunma alanında hangi tehlikeler bekliyor? CHP Genel Başkan Baş Danışmanı ve bilişim uzmanı Erdal Aksünger, Ruslar'ın siber saldırısını Karşı Gazete'ye değerlendirdi. 

"BİRÇOK RESMİ KURUM, İNTERNET İŞLEMLERİNİ DURDURMAK ZORUNDA KALDI"

"Siber saldırıyı Ruslar'ın yaptığı kesin ancak devlet de bunun içinde mi yoksa sadece hackerların organizasyonu mu, bunu bilmiyoruz" diyen Aksünger, Türkiye'de birçok resmi kurumun internet üzerinden yaptığı işlemlerin durdurulduğunu açıkladı. 

"SALDIRILAR ARTARAK VE PROFESYONELLEŞEREK DEVAM EDİYOR"

"Türkiye'nin bu tür saldırılara karşı önlem alma yeteneği var ama Ruslar'ın bizden daha ileride olduğunu görüyoruz." diyen Aksünger saldırıların artarak ve daha da profesyonelleşerek sürdüğü uyarısı yaptı. 

Yaşananların bir siber saldırı ve iki ülke arasında yaşanan bir soğuk savaş olduğunu söyleyen Aksünger, daha önce Türkiye'nin siber saldırılara hazırlıklı olması için uyarılar yaptıklarını fakat bu konuda gereken adımların atılmadığını anlattı. Aksünger şöyle konuştu:

UZMAN BİLİŞİMCİLERİ TASFİYE ETTİLER...

"Türkiye'deki altyapı hazırlanırken devlet kademelerindeki uzman kadrolar, Telekomünikasyon İletişim Kurumu (TİB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu  (BTK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), TÜBİTAK, ASELSAN gibi kurumlardaki deneyimli personel dağıtıldı... Buradaki uzman kadrolar ya cemaat yapısına eklendi, ya öyle olmasa da bu cemaat torbasına dolduruldu... Sonra da devletin bu önemli kurumları, iç iktidar sevdası üzerinden dinleme ve komplo çalışmaları yürütmeye başladı... 

17- 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrası da cemaatçi olsun olmasın, vasıflı kadrolarda kim varsa AKP kendinden olmayanları torbaya koydu, kaldırdı. Devlet kurumları çöktü. Ortada büyük bir zaafiyet var!

BORSA, BANKA İŞLEMLERİ, PARA TRANSFERLERİ SALDIRI TEHLİKESİ ALTINDA

Biz teknoloji üreten bir ülke değiliz, bu alana yatırım yapmıyoruz, satın alıp kullanıyoruz... Bugün internette yaşananlar buzdağının sadece görünen küçük bir bölümü. Bu soğuk savaş daha da ileri giderse ekonomiyi etkileyecektir. Borsa, para transferleri, ihracat, ithalat, banka işlemleri... Bunların hiçbirinin alt yapısı bize ait değil, milli değil!

RUS HACKERLAR SAVUNMA SİSTEMLERİMİZİ HEDEF ALABİLİR!

En büyük sorun ise savunma sanayiinde ve savunma sistemlerinde yaşanacaktır ki bunu düşünmek bile istemiyorum. Şu an sadece iletişimi ve kurumları kilitle aşamasında olan bu soğuk savaşa, bu siber saldırıya karşı ne yazık ki organize olarak alınmış bir tedbir yok... 

SİBER SALDIRILARI ÖNLEMEK YERİNE SOSYAL MEDYA HAFİYELİĞİ YAPIYORLAR

Bizim bu alanda çalışan kurumlarımız Rusya'nın siber saldırısı ile mücadele etmek yerine; 'kim cumhurbaşkanına sosyal medyadan hakaret etmiş', onu bulmanın peşindeler... Yetkilileri bir an önce bu  büyük resmi görmeye ve önlem almaya davet ediyorum."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Rusya ile savaşa girdik!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete