Nerede Türkiye'nin siber ordusu?

Türkiye'ye karşı 14 Aralık'ta başlayan ve dünyaca ünlü Anonymous grubunun üstlendiği siber saldırıya karşı ne yapılıyor?
KARŞI GAZETE | ANALİZ

NEREDE TÜRKİYE'NİN SİBER ORDUSU?

Anonymous "IŞİD’i desteklemekten vazgeçmezseniz internetinize ve bankalarınıza saldırmaya devam edeceğiz ve hükümet sitelerinizi çökerteceğiz. Havalaanlarınızı, askeri kurumlarınızı ve özel kurumlarla devlet organlarınızı hedef alacağız. Banka altyapınızı yok edeceğiz" diyerek Türkiye'yi tehdit etti...

BANKALARA ERİŞİM SAĞLANAMADI

Ardından bankaların sistemlerine saldırı düzenlendi, bazıları açılmadı, bazıları erişimi sınırlı sürdürebildi.

Erişim sağlanamayan bankalar arasında Garanti,Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası gibi bankalar da vardı...

Resmi kurumların siteleri çöktü, pek çok on-line işlem aksadı...

PARA TRANSFERLERİ, SAVUNMA SİSTEMLERİ TEHLİKEDE!

Şimdilik "hafif" seyreden saldırılar, şiddetini artırırsa ne olacak? Örneğin banka transferleri, savunma sistemlerinin ele geçirilmesi çabasına karşı, kim önlem alacak?

Peki bu tür saldırılara karşı AKP Hükümetini defalarca uyaranların, siber ordu ve siber savaş uzmanı bir kurum yapılanması önerileri neden ciddiye alınmadı?

SADECE İKİ SİBER TATBİKAT YAPILMIŞ!

-TÜBİTAK'ın bu konuda hazırladığı rapora göre Türkiye, 2008 ve 2011 yılında olmak üzere şimdiye kadar sadece 2 adet siber güvenlik tatbikatı yapmış.

BUGÜNKÜ SALDIRI, 1 YIL ÖNCE HAZIRLANAN RAPORDA VAR

 -Siber Güvenlik Derneği üyelerinden Ömer Faruk Altundal tarafından hazırlanan 2014 Siber Güvenlik Raporu'nda saldırıların önümüzdeki dönemde tam da bugün olduğu gibi DDOS saldırısı olacağını öngörülmüş! Türkiye'nin bu alanda bir güvenlik zaafiyeti olduğunun altı çizilmiş!



Peki niye önlem alınmadı?

BOŞALAN KADROLARA KİMLER GELDİ?

Tüm bu uyarılar yapılırken bir kısım bilişim, yazılım uzmanı 'casusluk' ; sonrasında da bir kısım yetkililer 'casus' avında mıydı?

Paralel olsun olmasın binlerce deneyimli personelin devre dışı bırakıldığı son operasyonlar sonucu  oluşan 'beyin gücü boşluğu'nu hangi kadrolar doldurdu?

TÜRK HALKININ 'BİLİMLE' İMTİHANI...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Müdür Yardımcılığı’na atanan Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar'ı unutmadık.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Fikri Işık'ın, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları için "hissetim... montaj..." dediğini de...

NASA, tüm dünyaya Mars'ta su bulunduğunu açıkladığı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere "ölü yıkamayı bilmelisiniz" diyerek "gassallık" tavsiyesinde bulunmuştu...

Peki nerede siber saldırıya uğrayan  Türkiye'nin 'siber ordusu'?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Nerede Türkiye'nin siber ordusu?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete