"27 Nisan e-muhtırası ile birlikte Dolmabahçe de soruşturulsun"

"27 Nisan'ın tek başına soruşturulmasının hiçbir anlamı yoktur!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Eski Genelkumay  Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 27 Nisan e- muhtırası hakkında ifadesinin alınacağının açıklanması üzerine Dolmabahçe Buluşması da yeniden gündeme geldi.

Sürece ilişkin yaptığı değerlendirmeyi Karşı Gazete'ye aktaran CHP  eski Konya Milletvekili Atilla Kart, Büyükanıt'ın "ben yazdım" dediği 27 Nisan Muhtırası  ve Erdoğan ile biraraya geldiği Dolmabahçe Buluşmasının ilişkili olduğunu öne sürerek   daha önce de bu konularda suç duyurularında bulunduğu hatırlattı.

”Ankara C. Savcılığının “27 Nisan” Muhtırası için soruşturma sürecini başlatması, her ne kadar çok gecikmiş ise de, doğru ve yerindedir.” diyen Kart, şu değerlendirmeyi yaptı:

"E-MUHTIRA VE DOLMABAHÇE BAĞLANTILI"

"27 Nisan Muhtırasının ; demokrasimiz , toplumsal barışımız ve anayasal kurumlarımız yönünden çok ağır tahribatları olmuştur. 27 Nisan Muhtırasıyla, 4 Mayıs Dolmabahçe mutabakatı arasında hukuki anlamda “illiyet bağı” vardır.4 Mayıs mutabakatı, 5 Kasım 2007 Bush-Erdoğan Mutabakatıyla hayata geçmiş, Silivri soruşturmaları ve bağlı gelişmeler yaşanmıştır."

"SAVCILIK BASIN TOPLANTISI METİNLERİMİZDEN YARARLANSIN"

Bu konuları irdeleyen ve suç duyurusu niteliğinde olan basın toplantıları yaptığını ve soru önergeleri hazırladığını belirten Kart,  "Savcılık Makamı, maddi vakıaya ulaşma adına gerçek bir soruşturma yaptığı takdirde; Silivri soruşturmaları ve müteakip süreçlerde gerçekleştirilen hukuk dışı senaryolar, fail ve sorumlular büyük ölçüde ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

"SAVCILIK BASKI ALTINDA OLACAKTIR"

"Çok büyük ölçüde siyasi iktidarın kontrolünde bulunması sebebiyle ; Savcılık makamlarının açıkladığımız yönde soruşturma yapma konusunda baskı altında olacakları da bir gerçektir." sözleriyle soruşturmanın gidişatından endişeli olduğunu vurgulayan Kart, süreci takip edeceğini belirtti.

"SAVCILIK DOLMABAHÇE'Yİ DE SORUŞTURSUN"

Kart, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 Mayıs Dolmabahçe mutabakatı yönünden de soruşturma yapılması için suç duyurusu niteliğinde bir  başvuruda bulundu.

Başvuruda şu ifadelere yer verildi:

"27 NİSAN'IN TEK BAŞINA SORUŞTURULMASININ ANLAMI YOKTUR"

"Sorun şudur; 27 Mayıs Muhtırasının, bu muhtıranın sonuçlarıyla birlikte değerlendirilmesi zorunluluğu vardır. Bu muhtıranın; toplumsal barışımız, anayasal kurumlarımızın askıya alınması süreçleriyle doğrudan bağlantısı – illiyeti vardır.  4 Mayıs Dolmabahçe- 5 Kasım 2007 Bush –Erdoğan görüşmeleri, 27 Nisan Muhtırası üzerine şekillenmiştir. Bu sonuçlar soruşturulmadan, 27 Nisan Muhtırasının tek başına ve müstakilen soruşturulmasının hiçbir anlamı yoktur."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""27 Nisan e-muhtırası ile birlikte Dolmabahçe de soruşturulsun"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete