Medvedev: Türkiye'nin uçağımızı düşürmesi savaş sebebidir

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, canlı yayınlanan ‘Başbakan İle Söyleşi’ isimli televizyon programında, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor ve ve hükümetin 2015 yılı icraatlarını değerlendiriyor.
 Rusya'daki birçok televizyon kanalında canlı yayınlanan programda Medvedev, hem iç ve dış politika hem de ekonomiye ilişkin merak edilen tüm sorulara yanıt veriyor.

Medvedev'in soruları yanıtladığı ‘Başbakan İle Söyleşi programından Türkiye ile alakalı öne çıkan bölümler şöyle:

'TÜRKİYE’NİN UÇAĞIMIZI DÜŞÜRMESİ 'CASUS BELLİ'DİR'

* Türkiye konusunda ise charter seferlerinin durdurulması yaptırım değil, devletimizin kendisini korumak için verdiği bir tepkidir. Türkiye’nin uçağımızı düşürmesi savaş sebebidir. Çünkü bu egemen bir ülkeye yapılan doğrudan saldırıdır. Türkiye, uçağımızı düşürerek uluslararası hukukun tüm kuralarını ihlal etti ve ‘saldırı eyleminde’ bulundu. Türkiye’nin bu adımı ‘casus belli’ sayılabilir. Ankara savaş başlatılmasına temel oluşturmuştur, ama Rusya bu yolu seçmedi, simetrik yanıt vermedi.

* Türkiye'ye getirdiğimiz ambargolar Rusya'daki gıda fiyatlarını etkileyecek ancak bunun ölümcül sonuçları olmayacak. Türkiye'ye yönelik yaptırımlar enflasyon oranına belki yüzde 0.2 ila 0.5 puan ekler. Gıda fiyatlarını izleyeceğiz.

'SURİYE OPERASYONUNUN MALİYETİ BİR SIR'

* Bu (Suriye operasyonunun maliyeti) bir sır. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye operasyonu için şu ana kadar hiç ek bütçe talep etmedi.

* Türkiye ve Mısır’a uçuşların durdurulması, Rusya’nın ‘kötü niyeti’ değildir. Bu konu ülkemizin güvenliğiyle ilgili bir meseledir. Mısır’da (yolcu uçağımıza) terör saldırısı düzenlendi. Bu saldırının tekrarlanması ihtimal dahilinde. Bu nedenle hem Mısırlı ortaklarımız hem de halkımız için hoş olmasa da vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla uçak seferlerinin durdurulması kararını aldık.

Kaynak: Sputnik

    :

    :

    :

    :

    "Medvedev: Türkiye'nin uçağımızı düşürmesi savaş sebebidir" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete