Maliye Bakanı'ndan CHP'li Erdoğdu'ya şaşırtan teklif

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Ağbal, "espri" tanımlamasına sinirlendi... CHP'li Erdoğdu'ya "odanıza geleceğim" dedi...
KARŞI GAZETE | ANKARA

"ESPRİ YAPMAK BANA YAKIŞIR MI?"


Geçici Bütçe'nin, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu arasında ilginç bir tartışma yaşandı...

MALİYE BAKANI: "SİZ BENİM ODAMA GELMEYİN, BEN SİZİN ODANIZA GELİRİM"

Kamu ihaleleri - yasal olarak-  şeffaf olduğu halde, 1 milyon liranın üzerindeki kamu ihalelerinin listesini bir türlü alamadığını belirten CHP'li Aykut Erdoğdu'ya Bakan Naci Ağbal, "o listeler internette var." yanıtı verdi. Aykut Erdoğdu'nun olmadığında ısrar etmesi ve "geleyim odanıza birlikte bilgisayardan bakalım" demesi üzerine Bakan "siz benim odama gelmeyin; ben sizin odanıza geleyim bir çay içelim, birlikte bakalım." dedi.

BÜTÇE'DE ESPİRİ TARTIŞMASI...

Toplantı sırasında "espri" sözcüğü nedeniyle de bir tartışma yaşandı. Erdoğdu'nun Bakanın konuşma metnindeki "yoksulluğu azalttık" ifadesi için "espri yaptınız galiba..." değerlendirmesi ise AKP'lileri sinirlendirdi.

"Yoksulluğu azalttık derken espri yapmadık... Konuşmamın içeriğine dair subjektif bir değerlendirmeyi sükûnetle karşılamamı beklemeyin... Meclis'in saygınlığına uygun bir konuşma olsun..." diyerek Aykut Erdoğdu'ya tepki gösteren Bakan Ağbal; "Bir Maliye Bakanı'na konuşma metni içinde espri yapmak yakışır mı?" ifadesini kullanınca bazı AKP'li vekiller ve Komisyon Başkanı da CHP'li vekile laf attı.

Erdoğdu ise "ben burada çok nazik bir ifade kullandım" sözleriyle eleştirilere anlam vermediğini ve şaşırdığını ifade etti.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Maliye Bakanı'ndan CHP'li Erdoğdu'ya şaşırtan teklif" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete