Cizre'de öğrenci: Öğretmenim giderseniz daha kötü saldıracaklar

3 bin öğretmen Cizre ve Silopi'den giderken öğrenci "Öğretmenim giderseniz daha kötü saldıracaklar" ifadelerini kullandı.
Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde iki ay önce göreve başlayan Diyarbakırlı Sevgül isimli bir öğretmen de ilçeyi terk edenler arasında.

Soyadını vermeyen Sevgül öğretmen, evine döndüğünü ama şimdi vicdan azabı çektiğini söylüyor:

"Aslında son bir hafta oldukça sakindi. Çok tuhaf geliyordu ama her şey normale dönmeye başladı diye düşündük. Öyle ki İnsanlar artık akşamları da dışarıya çıkıyordu. Pazartesi sokağa çıkma yasağı ilan edilecek diye bir söylenti çıktı.

"Okul müdür yardımcımız bizlere mesaj gönderdi. Biz de yasak çıkar burada kalırız endişesiyle apar topar çıktık. Otogara gittik. Herhangi bir sorun yoktu ama bir anda tomadan gaz atıldı, havaya ateş açıldı. Sokak aralarından ilçe dışına beş km yol yürüdük.

"İnsanlar bize 'Gitmeyin, neden bizi terk ediyorsunuz' diye tepki gösteriyordu. Çocuklar da 'Öğretmenim gitmeyin, siz giderseniz bu sefer çok daha kötü saldıracaklar' diyordu.

"Kendimi çok kötü hissettim. Ailem Diyarbakır'da. İki arada kaldım. Şimdi de Cizre'yi terk ettim diye vicdan azabı çekiyorum."

Kaynak: Hatice Kamer | BBCTürkçe

    :

    :

    :

    :

    "Cizre'de öğrenci: Öğretmenim giderseniz daha kötü saldıracaklar " hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete