Nöbet sırası Karşı Gazete'deydi

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan "Umut Nöbeti"ni Karşı Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kemal Kurumahmut ve Cumhuriyet Gazetesi Reklam Müdürü Özlem Ayden Salt devralırken nöbete Sedef Kabaş da eşlik etti.
MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve diğer tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan 'Umut Nöbeti'ni Karşı Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kemal Kurumahmut ve Cumhuriyet Gazetesi Reklam Müdürü Özlem Ayden Salt devraldı. Daha sonra Sedef Kabaş'ın da eşlik ettiği Umut Nöbeti, gazetecilerin katılımıyla her gün iki vardiya şeklinde devam ediyor.

"BU TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR"

Kemal Kurumahmut yaptığın açıklamada “Umut için geldik, umudumuz var. Onların beklentilerini boşa çıkaracağız. Yılmamızı, özgürlük, mücadele demememizi istiyorlar. Biz onları boşa çıkaracağız. 32 gazeteci tutuklu bulunuyor. İlk tutuklanan gazeteci için bu tepki gösterilseydi belki bugün 32 gazeteci tutuklu olmazdı. Bu Can Dündar, Erdem Gül meselesi değildir. Mehmet Baransu, Cevheri Güven meselesi değildir. Bu Türkiye’nin meselesidir” dedi.


Sedefa Kabaş, “Hangi görüşten olursa olsun gazetecinin elinde sadece kalem var, silah yok. Biz kalemden ve yazıdan korkmadığımız bir ülke istiyoruz. Bizim savaşımız silaha ve teröre karşıdır. Biz her türlü yasağı özgür düşünce ile yeneceğiz.” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Nöbet sırası Karşı Gazete'deydi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete