Tutuklanan İşbilen AKP'den nasıl vekil olduğunu açıkladı

İşbilen, Erdoğan’ın teklifini, şu an bakan olan Sema Ramazanoğlu ilettiğini söyledi.
Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik geçen hafta Ankara merkezli gerçekleştirilen ve AKP İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen ile 2 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıktı. “Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanan İşbilen’e, Emniyet’teki sorgusunda, Fethullah Gülen’le ilgili ilginç sorular yöneltildi. Bunlar arasında Gülen’in hiç evlenip evlenmediği de yer aldı.

“BÖYLE BİR ÖRGÜT YOK"

Eski milletvekili, kendisine yöneltilen “Fethullahçı Terör Örgütü” yöneticiliği suçlamasını “böyle bir örgütü tanımıyorum. Böyle bir örgüt varsa da hiçbir aşamasında bulunmadım. Fethullah Gülen’in de böyle bir örgütün lideri olduğunu düşünmüyorum. Gülen’le sohbetlerimizde de böyle bir konuyla karşılaşmadım” dedi. Özgeçmişi sorulan İşbilen, AKP’den milletvekili oluşunu şöyle anlattı: “2011 yılı milletvekili genel seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın teklifini Sema Ramazanoğlu isimli şu andaki Aile Bakanı olarak görev yapan hanımefendi iletince kabul ettim.”

AKP’li eski vekil İlhan İşbilen, “Milletvekili olduğum dönemde dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ABD gezilerinde dönüşte ya da giderken Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da bulunan malikhanesinde ziyarete gidiyordum” dedi.

Kaynak: Saygı Öztürk | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Tutuklanan İşbilen AKP'den nasıl vekil olduğunu açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete