Putin: Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'deki mevcut yönetimin er ya da geç değişeceğini belirterek, Türk halkı ile ilişkilerin bozulmasını istemediklerini vurguladı
Putin'in, Rossiya-1 kanalında yayınlanacak belgesel çerçevesinde Vladimir Solovyov'a yaptığı açıklamaların bir bölümü basınla paylaşıldı.

'Dünya Düzeni' adlı belgeselde Federal Meclis'te yaptığı açıklamayı bir kez daha tekrarlamak istediğini belirten Rus lider, "Biz, Türk halkını dost olarak kabul ediyoruz. Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz. Türkiye'deki mevcut yönetime gelecek olursak, hiçbir şey ilelebet devam etmez" ifadelerini kullandı.

'AB, EGEMENLİĞİNİN BİR KISMINI ABD'YE VERDİ'

Avrupa Birliği’nin uyguladığı dış politikayı da sert şekilde eleştiren Putin, Brüksel’in egemenliğini Washington’a verdiğini söyledi:

"Avrupa'daki en büyük sorun, AB'nin kendi çıkarlarını takip etmek yerine egemenliğini kısmen ABD'ye vermesi. Askeri-siyasi bloklarda yer alan ülkelerin egemenliklerinin bir kısmını devletler üstü bir oluşuma vermeleri tamamen normal. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta şu: Avrupa, egemenliğinin bir kısmını NATO'ya değil, NATO'nun lideri olan ABD'ye verdi" dedi.

'AVRUPA İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'

Öte yandan Putin, Avrupa'daki ortaklarının ‘Avrupa-Atlantik yönelimli politikalar’ından vazgeçmelerini beklemediklerini belirterek, "Avrupa ülkeleri, ekonomi, siyaset ve terörle mücadele alanlarında çabalarını birleştirmeli. Bu onların çıkarına olacak. Gelin, Rusya ile birleşin. Moskova, işbirliğine hazır. Yaptırımlar nedeniyle dudak bükmeyeceğiz. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Putin: Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete