Gücümüz yetmiyor cebimden mi ödeyeyim?

17 yıl önce özelleştirildikten sonra verimli çalıştırılamayan Sivas Demir Çelik Fabrikası, son dönemde ücret alamayan işçilerin protestolarıyla gündemde...
1998 yılında özelleştirilen Sivas Demir Çelik Fabrikası’ndan 630 işçi çıkarıldı. CHP’li milletvekilleri, Malki cinayeti hükümlüsü Evcil’in sahibi olduğu fabrikayla ilgili hazırladıkları raporda Savunma Bakanı Yılmaz’ın bu şok sözleri de yer aldı.

17 yıl önce özelleştirildikten sonra verimli çalıştırılamayan Sivas Demir Çelik Fabrikası, son dönemde ücret alamayan işçilerin protestolarıyla gündeme geldi.

Valilik tarafından, kamuya 630 milyon lira borcu olduğu açıklanan Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil’in sahibi olduğu Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR), bu ay içerisinde üst düzey yöneticileri de dahil 630 çalışanını işten çıkararak üretimi durdurdu.

CHP Milletvekilleri Ali Akyıldız, Aytuğ Atıcı, Gaye Usluer, Sibel Özdemir ve Necati Yılmaz, üretimin durduğu, işçi maaşlarının ödenmediği SİDEMİR’de inceleme yaparak rapor hazırladı.
 


“YAPABİLECEĞİM HİÇBİR ŞEY YOK…”

Her bir işçi ailesinin 20 bin TL’ye yakın kredi borcu bulunduğu belirtilen raporda, işçilerin ödenmeyen maaşları ile tazminatları için acil hareket geçilmesi istendi. İşçiler, 12 yıldır çalıştıkları şirkette sadece iki yıl düzenli maaş aldıklarını ve beş aydır da hiç maaş alamadıklarını söylediler.

İşçi yakınları, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirttiler. Raporda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile ilgili bir iddia da yer aldı.

Aynı zamanda Sivas Milletvekili olan Yılmaz’ın işçilerin sorunları ile ilgili kendisine ulaşan şikayetler üzerine, “Gücümüz yetmiyor. Yapabileceğim bir şey yok, cebimdeki parayı mı vereyim” dediği kaydedildi.

PROTESTOCU SİDEMİR İŞÇİLERİNE POLİS MÜDAHALESİ

Sivas Demir Çelik Fabrikası, 1989’da faaliyete geçti. 1998 yılında özelleştirildikten sonra da verimli çalıştırılamayan Sivas Demir Çelik fabrikası son dönemde ücret alamayan işçilerin protestolarıyla gündeme geldi.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Gücümüz yetmiyor cebimden mi ödeyeyim?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete