Fırıncılar arasında zam kavgası yeniden patladı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ekmek fiyatının 1.25 lirayı geçmeyeceğini kaydetti. Ekmek İşverenleri Sendikası 1.50 lirada ısrarcı.
Ekmekte fiyat kavgası tüm hızıyla sürüyor. Bir hafta öncesine kadar ekmek fiyatlarına zam yapılmayacağını savunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın açıklamaları ekmek fiyatlarındaki zam kavgasını yeniden alevlendirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret eden Balcı, “Girdilerimizin artmasıyla bir fiyat değişikliği olacaksa 1 lira 25 kuruşun üzerinde olmayacak” açıklaması yaptı.

FIRINCI TASARRUF YAPACAK

Fırıncı esnafının 2.5 yıldır fiyatlarda bir değişikliğe gitmediğini, 250 gram ekmeğin 1.50 TL olacağı yönündeki görüşlerin de gerçeği yansıtmadığını savunan Balcı, “2016 yılının 6 ayına kadar fiyatlar bu düzeyde devam eder. Ekmek temel tüketim maddesi. Zam yaparsak insanlar ekmek tüketmez.

Enerji, un gibi temel girdilerin artması karşısında, fırıncı esnafı olarak tasarruf yaparak, ekmeye zam yapmayacağız. Örneğin fırıncı esnafı uzak yerlere ekmek satmayarak maliyetlerini düşürecek.

Bunun yanında ekmek israfının önlenmesi de çok önemli. Yapılan çalışmalarla günde 1 milyon 100 bin ekmeğin israf edilmesinin önüne geçtik”
şeklinde konuştu.

DÜRÜST OLAN AYAKTA KALAMAZ

Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar ise Balcı’nın açıklamalarına sert tepki gösterdi. “İbrahim Balcı bir hafta önceye kadar ekmeğe zam yapmayacağız diyordu. Bir hafta içinde ne değişti” diyen Kolivar, girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu, 1.50 TL’den aşağı fiyatın fırıncıyı kurtarmayacağını savundu.

Merdivenaltı fırınların kaçak işçi çalıştırdığını, bunun haksız rekabete yol açtığını kaydeden Kolivar, “Ekmek üretim maliyetleri aldı başını gidiyor. Una yapılan zamlar otomatiğe bağlandı.

Bu maliyet artışları karşısında vergisini ödeyen, kaçak işçi çalıştırmayan dürüst ekmek üreticisinin ayakta durması imkansız.

Fırınlar tek tek kepenk kapatmak zorunda kalacak. Ekmek fiyatları 1.50 TL’den aşağı kurtarmaz. Zam kaçınılmaz. Rekabet Kurumu’nu İbrahim Balcı hakkında yasal işlem yapmaya çağırıyorum”
diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Fırıncılar arasında zam kavgası yeniden patladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete