​Soma esnafına 2 milyonluk darbe

Soma’da ölen madencilerin aileleri için yapılan konutların müteahhidinin, esnafa ve çalışanlarına olan borcunu ödemediği ileri sürüldü.
Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrasında şehit yakınları için iki firma tarafından her aileye 2’şer daire olmak üzere 602 konut yapımı başlamıştı.
 
Bir firmanın üstlendiği 301 konut çalışmasında büyük aşama katedilirken, diğer 301 konutta büyük sıkıntılar yaşanıyor. İnşaat firmasının çalışanlarının yanısıra alt yüklenicileri ve Soma esnafına olan yaklaşık 2 milyon lirayı aşkın borcunu ödemediği iddia ediliyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Aylardır mağdur durumda olduklarını belirten aralarında elektrik ve yemek firmaları, lokantalar, akaryakıt, inşaat malzemeleri, nalburiye, ekmek fırını, hırdavat ve daha çok sayıda Somalı esnaf konutların bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı.

“MAĞDUR EDİLDİK”

Açıklama yapan mağdurlar 4 aylık çalışma sonunda kendi işçilerinin alacaklarını ve esnafın paralarını vermediklerini, Soma'lı esnafın en az 2 milyon liraya yakın alacağının olduğunu belirttiler.

Kaynak: habertadi.com

    :

    :

    :

    :

    "​Soma esnafına 2 milyonluk darbe" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete