İşte Rusya - Türkiye krizinin iki kazananı...

Gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Rus lider Putin'e olan halk desteği rekor seviyede arttı
24 Kasım günü sınırı ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının ardından gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri her iki ülkenin dış siyasetini kökünden etkiledi. Henüz bir ayını dolduran kriz, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra beşeri ilişkileri de derinden sarstı. İki ülke için deyim yerindeyse krizin kazananı olmadı.

Ama İki isim hariç…

PUTİN’DE DESTEK REKOR SEVİYEDE!

Türkiye-Rusya arasındaki uçak krizinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin “kârlı” çıktı. Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTSIOM) son çalışmasına göre Rusya’da halkın Devlet Başkanı Vladimir Putin’in faaliyetlerine olan desteği yüzde 90’a çıktı. VTSIOM Başkanı Valeri Fyodorov, Putin’e olan desteğin yıl boyunca neredeyse aynı kaldığını, yüzde 86 ile yüzde 89 arasında değiştiğini belirtti. Rusya’da kurumların faaliyetlerini de değerlendiren katılımcılar en çok desteği Rusya ordusuna verdi. Ocak ayında Rusların yüzde 75’inin destelediği orduyu şu anda yüzde 83 destek çıktı. Ayrıca halkın yüzde 54’ü kolluk kuvvetlerinin, yüzde 42’si hukuk sisteminin ve yüzde 39’u ise sendikaların faaliyetlerini olumlu olarak değerlendirdi.

ERDOĞAN’A DESTEK DE REKOR SEVİYEYE ÇIKMIŞTI!

Düşürülen Rus uçağının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan halk desteği de tıpkı Putin’de olduğu gibi rekor seviyede arttı. Gezici Araştırma Şirketi’nin 7 Aralık’taki araştırmasına göre; uçak krizi sonrası Başkanlık sistemine olan destek yükseldi. 1 Kasım seçimleri sonrasında CHP ve MHP seçmeninden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ciddi destek geldi. CHP’lilerin % 67’si ve MHP seçmenin % 88’i Erdoğan’nın Türkiye açısından süreci iyi yönettiğini savundu.

TIPKI RUS ORDUSU GİBİ TSK’YA DA DESTEK ARTTI!

Araştırmayı yorumlayan Murat Gezici; “Rusya krizi Türkiye halkını birleştirici bir kriz haline getirdi, Farklı siyasi parti seçmenlerinin ortak noktada buluşturdu ve sayın Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanlığı makamına destek artı. Ülkenin en güvenilir kurumları arasında Cumhurbaşkanlığı TSK’dan sonra 2. sırada yer aldı” dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İşte Rusya - Türkiye krizinin iki kazananı..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete