Koruculara 'operasyonlara' katılmaları için özel harekat timlerinden baskı

25 gündür tank ve toplarla Sur'a saldıran özel harekat timleri ve askerlerin, mahallelere giremeyince korucuların kapısını çaldığı öne sürüldü.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na çağrılan koruculara, Sur'daki imha operasyonlarına katılmaları dayatıldı. İddiaya göre korucubaşlarının kabul ettiği karara, korucular karşı çıktı.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde önce özel harekat timleri, sonra askerler, şimdi de korucular imha saldırıları için devreye konuluyor. Sur'daki imha operasyonlarına dahil edilmek için bazı adımlar atıldı. Özel harekat timleri ve asker kayıplarının her geçen gün arttığı Sur'daki operasyonlara katılmaları için önceki gün bazı korucubaşlarıyla toplantı alındı.

TOPLANTI JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDA YAPILDI

Toplantı, önceki gün Diyarbakır İl Merkez Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı. Bir Binbaşı tarafından yapılan toplantıya, Sur ilçesine bağlı Büyük Akören ve Doğanlı (Mila) mahallelerinin korucubaşları katıldı. Büyük Akören korucubaşı F.B. ile Mila korucubaşı Ş.Y.'nin yer aldığı toplantıda Binbaşı, korucuların Sur'daki operasyona katılmasını istedi. Talebi kabul eden korucubaşları, operasyona katılacak korucuların listesini Binbaşı'ya verdi. Ancak korucubaşlarının verdikleri bu listelerde akrabalarının isimlerine yer vermediği belirtildi.

KORUCULAR İSTEMİYOR, KORUCUBAŞLARI DAYATIYOR

Toplantıdan çıkan korucubaşları, gittikleri mahallelerinde korucuları toplayıp, İl Merkez Jandarma Komutanlığı'nın almış olduğu kararı iletti, operasyona katılacakların isimlerini açıkladı. Ancak korucular operasyona gitmek istemediklerini söyledi. Bunun üzerine korucubaşlarının, operasyonlara katılmak istemeyenleri tehdit edip, dayatmada bulunduğu aktarıldı.

Benzer toplantıların Diyarbakır'ın birçok ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından yapıldığı da biliniyor.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Korucuların kentteki imha operasyonlarını katılmaları yönünde geçtiğimiz günlerde yine gündeme gelmişti. Korucuların, sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği Cizre, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit'teki imha operasyonlarına katılmaları için dayatmada bulunulduğu ve bazı kentlerde operasyonlara dahil oldukları da iddia edilmişti. Kürt siyasi hareketi de korucuların bu tür operasyonlara katılmamaları ve AKP hükümetinin politikalarının aleti olmamaları yönünde önemli uyarı ve çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Koruculara 'operasyonlara' katılmaları için özel harekat timlerinden baskı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete